Bara lite grusbus

Slänger som hastigast in ett blogginlägg. Vi har det jättebra i Antofagasta med vinkvällar och sightseeing på motorcyklarna. Några dagar har vi tillbringat i öknen på motorcyklarna.

På måndag sticker vi norrut mot San Pedro och alla sevärdheter runtomkring.

Bloggen har fått sig ett litet ansiktslyft, kommentera gärna. Och ja just det -jag har gjort en liten video (i full HD) med det lilla vi filmade när vi körde i öknen. Håll tillgodo.

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
 • Into the Wild
 • Babel
 • The Bucket List
 • Motorcycle diaries
 • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
 • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

11 reaktioner till “Bara lite grusbus”

  1. Hehe, ja. Vi hittade en tvättstation fär vi tvättade hojarna med en liten högtryckspruta. Det var rött damm överallt!

 1. Jag saknar er redan. Här är det kallt och trist. I morgon börjar jag jobba!!!
  Ha det så bra. Och…. kör försiktig!!!

  1. Ja det var dags för ombyte. Inte klockrena bilder men de håller sig till temat 😉

 2. Jonas, Dennis här som du köpte Top-boxen av.
  Följer er resa med stort avund.
  Har rest i trakterna 1976 och haft mycket
  trevligt i Tucupilla och Arica med de typiska
  torgen där folk samlas på kvällarna, suck.
  Hör av dig innan ni åker in i Peru, jag har filmat där med Torgny Anderberg -80-81 och
  har varit ”överallt”. Arequipa är en fantastisk stad som är ”navet” i den regionen.
  Vi hörs hoppas jag.
  Dennis

  1. Vad roligt att du är med, gav jag dig adressen till vår blogg kanske? 😉

   Just nu är planerna att vara kvar i Chile ett tag till, men jag vill hemskt gärna till Peru. När vi åker dit så mailar jag dig.

   Ha det bra så hörs vi, toppboxen funkar kanon,

   Jonas

 3. Hej , mycket fina bilder . Man kan känna att man är med lite grann, Kram Mamma till Jonas.

  1. Tack morsan :)

   Vi kommer lägga ut mer bilder inom kort som får hakan att trilla i golvet :)

   Kram på dig och hälsa alla jag känner,

   Jonasponas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *