Om

En äventyrsresa runt jorden. Ett sökande efter en meningsfull vardag. Vår flykt från dagar som bara försvinner utan att lämna spår. The World’s a playground!

Här finner du förhoppningsvis inspiration till att ta ett kliv utanför din egen vardag. Att fly sin vardag kan betyda olika saker för olika människor. För oss handlar det om att hela tiden ha ett mål, något att sikta mot. Det kan vara något så enkelt som en helg i tält till flera månader långa resor. Vi uppmanar alla att satsa på sina drömmar, hur ”omöjliga” de än verkar vara.

Vi som skriver här på bloggen är Jonas,  Roberto och Christian men vi hoppas även få in lite artiklar från andra som lever lite extraordinärt och gärna flyr vardagen på olika sätt. Bli gärna medlem i vår facebook-grupp.

Den här bloggen handlar om hur vi har valt att leva våra liv som resenärer, vagabonder. Vi vill visa hur vi tänker när det gäller “de stora” frågorna och varför vi valt att leva som vi gör. Vi vill inte visa oss överlägsna på något sätt, vi vill inte predika om att vårt sätt att leva “är det rätta” utan hoppas vi lyckas inspirera dig som läser till att tänka efter, och förhoppningsvis få dig att ta dig utanför din vardag på något sätt!

Vad menar vi med fly vardagen? Det finns inget enkelt och kort svar, utan det är en rad olika funderingar om hur vi lever våra liv. Läs mer om ”fly vardagen”-konceptet.

Hemsidan och bloggen

Vi (Jonas och Roberto) startade denna blogg 2008 innan vi skulle börja vår första resa till Asien. Vi har alltid haft en tanke att göra någon form av äventyrssida där vi kan skriva om små och stora äventyr.

Bloggen var rent ut sagt ful (men funktionell) under vår första resa och blev besökt av många. Hösten 2009 innan vår resa till Sydamerika gjordes dock sidan om helt för att passa oss bättre.

Designen är gjord av Jonas med lite hjälp från Thomas och med programmeringshjälp av PerWiklander Consulting och bygger på WordPress med en hel drös med fräsiga och fiffiga plugins för att göra sidan så funktionell och visuell som möjligt.

För bästa upplevelse av sidan rekommenderar vi att man använder Safari, Chrome eller Firefox (Internet explorer rekommenderas inte!) på en så stor skärm som möjligt.

Företaget

På en bensinmack på landsbygden i Argentina bestämde vi att det kanske skulle vara smart att ha ett företag. Sagt och gjort så registrerades Fly vardagen J&R HB för att göra det möjligt för oss att ta betalt för artiklar och föredrag. Alla pengar vi tjänar går direkt till nya resor!

Fly vardagen J&R HB
Bruksvägen 8A
147 43 Tumba
Org nr: 9697489137

Tack!

Stort tack till mammorna som oroar sig lagom mycket. Stort tack till Johan och Thomas som hjälpe oss hämta motorcyklarna och körde med oss när vi kom hem, ett speciellt stort tack till Johan som dessutom meckat och hjälpte Roberto ta körkort. Utan Johans hjälp hade det inte gått så snabbt och smidigt.

Tack till Anna och Angela som bjudit på sjukt god mat och på trevligt sällskap, vi delar fina minnen tillsammans!

Tack till Tumba Däck som håller låga priser och har sjukt snabb och bra service.

Utan Per och Thomas på Wiklander Consulting hade vår blogg inte blivit så snygg och bra. Tack till Ava MC som hjälpt oss hitta rätt prylar inför resan. Tack till Mats och Smirre på highcap.se för att de skickat med oss lite prylar och hjälpt oss med förberedelsena. Tack också alla våra kära vänner som tror på det vi gör och som hänger med oss på vår blogg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *