Varför just Sydamerika?

Vart är det fint väder? En mycket väsentlig fråga då vi skulle åka efter den svenska sommaren. Det blev tillslut mitt under den svenska vintern.

Sydamerika blev valet, även fast vi pratade om Nya Zeeland i ett tidigt skede av planeringen. Sydamerika har flera fördelar; det är varmt, Roberto kan språket, vi kan fira jul där med familj och vänner och det är stort! Det går att köra väldigt länge innan man varit överallt.

Chile

Roberto, som är den duktiga av oss båda när det gäller att läsa på om saker, har läst en hel del om Chile och vart i Chile man ska åka. Det har visat sig att Chile rymmer ganska mycket att titta på. Till att börja med ska det nämnas att Chile är som en lång smal remsa på västkusten av Sydamerika. Längs med kusten går det vägar som vi har hört ska vara hur vackra som helst.

Argentina

Argentina lockar väldigt mycket! Södra delen av kontinenten, dvs södra Chile och Argentina kallas Patagonien. Det finns också ett stort område som heter eldslandet eller Tierra del Fuego. Där ska det vara mycket vackert och påminna om det svenska norrland, men lite varmare. Det finns dock områden i Patagonien med nederbörd 340 dagar per år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *