Planering

Att planera, förbereda och drömma om resan är en stor del av själva resan. Oftast är det dock själva drömmandet som är den roliga biten. Här hoppas vi kunna hjälpa till lite genom att berätta om hur vi gjort och hur vi tänkt med resans olika delar.

Vi jobbar kontinuerligt med denna sida, informationen uppdateras ständigt. Senaste ändrade sidan: Frakt

Historien bakom sydamerikaresan

Historien bakom Sydamerikaresan Hur kommer det sig att vi valt att åka motorcykel genom Sydamerika? Det finns ett långt och ett kort svar på denna fråga. Det korta är: Varför inte? Och bara det borde räcka. Men vi vill iallafall berätta om det långa svaret då det är ganska intressant, lite roligt och samtidigt förklarar en del av vår ”filosofi” bakom flyvardagen och hur vi väljer att leva och tänka.

Varför just Sydamerika?

Här är vi Planen var att resa efter den svenska sommaren. Vart är det fint väder under den svenska vintern? Jo på andra sidan jordklotet.
Läs mer om valet av resmål!

Viktiga dokument

Planeringspapper Det blir en del viktiga dokument att ha med sig, exempelvis internationellt körkort, försäkringspapper och inte minst passet. Även frakten kräver lite pappersarbete såsom en bill of laden.

Frakt

_MG_0433 Hur fraktar man egentligen en motorcykel? Hav, luft eller mittemellan? Hur packar man ner en motorcykel i en låda? Vad är ISPM15 och varför måste man veta det?

Utrustning

_MG_0409 Det blir givetvis en hel del prylar att ta med sig. Men vi gillar våra leksaker och berättar mer än gärna om dem :) Skyddsutrustning, reservdelar, väskor, fotokameror, gps, interkom, datorer…och mycket mer!

Resrutt

Planeringspapper Vart ska man ta vägen? Hur ska man hitta vägen? Och är det egentligen så noga? Här kan man också se alla våra inlägg under denna resa på en karta.

Inspiration

_MG_9762 När resan känns långt borta och det går tungt är det alltid bra med lite inspiration. Det finns en mängd bloggar, filmer och tidningar som hjälper en att kämpa vidare mot målet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *