Läget när det är en månad kvar till avresa

Det rullar på. Sakta men säkert fixas allt som måste fixas. Ett litet steg i taget. Motorcyklarna är nyservade och känns som nya (Tack AVAmc för bra service!) Vi har även bytt drivpaket och däck vilket gick betydligt smidigare än vi trott.

Nu i helgen ska motorcyklarna packas ner i lådan, ska bli spännande att se hur det går! Planen är att skicka iväg dem till Göteborg den 4:e november för att de sen ska skeppas iväg den 10:e november.

Vi brottas lite med om vi behöver Carnet de passages eller inte. Det är som ett pass för motorcykeln och fungerar också som en slags försäkran för att man inte säljer sin motorcykel utomlands. Läser man lite på nätet så står det generellt att man inte behöver det i Sydamerika. Men frågar man här hemma så säger de att man definitivt behöver det. Suck. Det vore riktigt skönt att slippa skaffa det. Dels kostar det 2500 kr att skaffa och dels så måste man deponera en massa pengar. För oss 20.000 kr per motorcykel. De pengarna har vi inte. Det kan gå att lösa med banken via ett lånelöfte men helst slipper vi helt.

Vi får se hur vi gör. Troligtvis blir det en mellanvariant. Vi fixar alla papper här innan vi åker. Sen på plats så kollar vi om vi kommer att behöva det eller inte. Visar det sig att vi behöver det så skickar vi efter det. Vi kommer ändå att vara i Chile i c:a 2 veckor innan motorcyklarna kommer…hur vi nu ska överleva utan dem så länge…

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

2 reaktioner till “Läget när det är en månad kvar till avresa”

  1. Vad har de blåa snörena för funktion?

    BTW, gillar reklamen till höger:

    Kvalitet Erektions Piller
    HORN – Bevisad Formula. Diskret Leverans Nästa Dag-Köp Online Nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *