November -den svenska sommaren är slut

De första människorna som kom till Sverige måste rimligtvis ha kommit i juni eller juli.

Om jag kom till Sverige för första gången och det var november skulle jag nog vända i dörren och ta första flyg någon annanstans. Jag har inte tänkt på det så mycket förut, men usch vilket deprimerande klimat vi har när sommaren verkligen är slut! Jag kommer i-och-för-sig ihåg ett flertal höstar när jag tappat lusten och varit trött, men nu när det inte är så lång tid kvar tills vi ska åka till solen igen känner jag verkligen att jag inte kan stanna.

Okej nu är det kanske lite extremt eftersom jag inte har något jobb för tillfället. Jag kanske borde vara tacksam för att jag inte måste någonting utan istället har väldigt mycket att se fram emot, men ändå känner jag mig rastlös och orklös. Idag sov jag till kl 14. Nu, ett par timmar senare är det kolsvart ute.

Vad är det egentligen jag vill säga med det här inlägget? Jo, att jag tror jag kommit fram till att jag skulle må mycket bättre om jag fick mer sol på mig. Lillebror Nicklas har levt så de senaste åren. Han tillbringar sommaren i Sverige och vintern i Thailand.

Jag ska inte dissa den Svenska vintern helt -den är fantastisk den med, när det är snö och kallt. Det tråkiga är väl att vi aldrig kan veta när det inträffar. Det gäller väl i-och-för-sig även den svenska sommaren (observera att jag skriver den svenska sommaren och inte bara sommaren), det  svenska folket blir som tokiga när det är fint väder på sommaren. I andra länder är det bara sommar.

Tänk att leva i ett land där man vet att det är bra väder på sommaren.

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
 • Into the Wild
 • Babel
 • The Bucket List
 • Motorcycle diaries
 • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
 • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

3 reaktioner till “November -den svenska sommaren är slut”

 1. Håller med dig, jag tror att det är första gången som jag upplever en så trist och mörkt höst, är väldigt trött, kan det bero på att jag reser också snart??
  Vi får ha tålamod, snart är vi i Chile och då kan vi räkna med 100% sol och värme. Jag längtaaaaaar….
  Nu ska vi ut och plocka svamp!! alltid en tröst.

 2. Just idag är det ju faktiskt jättefint väder så då gäller det väl att passa på att få lite sol i ansiktet.

  Jag längtar till Chile, men det är ju inte så lång tid kvar 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *