Concepción

Det regnade på morgonen men det slutade ganska tidigt och solen tittade fram. Vi bestämde oss för att åka till staden Concepción för att få tag på våra regnställ som vi dumt nog lämnat i Viña del Mar. Vi tänkte att det skulle räcka med gore-tex-fodret till våra ställ nämligen. Och det gör det, det håller en torr men själva stället blir ändå blött och det vill vi helst undvika.

När vi packat klart och sagt hej då så var det strålande sol och spåren efter regnet försvann fort. Det var inte långt till Concepción där vi irrade omkring ett tag innan vi tog in på ett hostel. Själva staden var i princip helt öde och tankarna vandrade till upplyftande filmer som ”I am Legend” och ”Resident Evil”. Jag frågade och svaret var kort och gott; ”Es domingo”, dvs ”Det är söndag”.

Hostalet var dyrt, litet och tog massa betalt för parkering av hojarna. Dagen efter flyttade vi till ett annat mindre ställe som tog 6000 pesos per person och där vi fick parkera hojarna i lobbyn. Mycket bättre :)

Jag ringde till världens bästa moster, nämligen Tia Myriam i Viña, och frågade om hon kunde skicka ställen med buss till oss. Inga problem alls och två dagar efter att vi kommit till staden hade vi ställen. Kostnaden för att skicka ett paket med express-buss 650 km? 50 kr.

Vi gillar ju städer och är bra på att göra det bekvämt för oss i dem. Så det blev lite (ganska mycket) skräpmat och självklart bio. Vi såg Invictus, en film om Nelson Mandela och hans första tid som president. Mycket bra film av Clint Eastwood med skådespelarna Morgan Freeman och Matt Damon.

Tills nästa gång, ha det bäst!

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

7 reaktioner till “Concepción”

 1. Vad rädd jag blev när jag såg den här sida, trodde att ni var i kvar där under jordvävningen!!, men (som jag förstår från en kommentar på facebook )befinner ni er i Argentina nu.
  El sustito que me hiciste pasar!! m…..
  Muchos besitos.
  Kram

 2. Hej vänner i mcåkning! Vi tänker på er och håller tummar och tår för att ni är ok. Vi fick en föraning om hur obehagligt det är med jordbävningar när vi var därnere. Kör försiktigt! Varma hälsningar!

 3. Vi mår bara bra!

  Vi är i Argentina på andra sidan Anderna, långt ifrån epicentrum.

  Just nu håller vi på att kolla om vi kan fortsätta söderut.

  mvh Jonas och Roberto

 4. Hej o vilken tuff o spännande resa ni gett er ut på,bra val av mc, själv åker jag på BMW 800st som jag haft sedan 2006,går som en klocka. Lycka till¨ser fram mot fler bilder.Janne

  1. Tackar!

   Våra hojar går också som klockor, när de går. Robertos har börjat bråka när han ska starta den. Verkar vara något knas med elsystemet eller något.

   Fler bilder kommer, fortsätt kolla på bloggen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *