Inspirationskväll med Primus och Brunton

Får några veckor sedan damp det ner ett mail i min inkorg. Det var från Eva på företaget Brunton. Brunton, som jag tyvärr måste erkänna att jag inte hört så mycket om tidigare, tillverkar bland annat kompasser, kikare och -kanske det häftigaste- mobila solcells-paneler för att ladda elektronisk utrustning i fält.

Brunton tillsammans med Primus bjöd alltså in mig och Roberto på en liten testkväll där vi fick klämma och känna på lite produktnyheter samt imundiga lite godsaker och dryck.

Renata
Renata

På den här kvällen var även Renata Chlumska, ”den hemliga svenska kvinnan som ska till rymden” som någon sa (inte så hemlig längre med andra ord), inbjuden att hålla föredrag om sin bestigning av Mount Everest och sitt Around America Adventure. Mount Everest i all ära, jag är själv inte så lockad av att klättra upp för ett blåsigt berg och riskera både det ena och det andra, men att paddla och cykla runt de 48 norra starerna i USA är verkligen något jag tycker var häftigt. Snacka om att man måste samla tankarna om man ska kunna planera och genomföra en sån grej -själv dessutom!

Bland nyheterna var som sagt Bruntons mobila solpaneler och Primus nya OmniFuel gjort i titan och därmed lättare än tidigare. Primus har även sett till att den där lilla mojen över brännaren inte kan lossna, vilket de fixade redan på förra versionen av köket. Men som sagt, nu finns det en ännu lättare variant vilket killarna på bloggen fjäderlätt borde uppskatta 😉

Förutom arrangörerna var det et 20-tal mat-, multisport och friluftsbloggare närvarande. Kolleger med andra ord som jag gärna velat veta mer om.

Brunton
Brunton

Allt i allt en väldigt lyckad och uppskattad kväll!

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
  • Into the Wild
  • Babel
  • The Bucket List
  • Motorcycle diaries
  • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
  • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

2 reaktioner till “Inspirationskväll med Primus och Brunton”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *