”Lite” ändrade planer

Vi är nu i Kunming. En väldigt trevlig, lugn och ren stad. Överallt är det parker och grönt. Framför allt är luften ren! Det beror nog dels på att Kunming ligger ganska högt (1890 m.ö.h) men också på att många kör omkring på elmopeder. Detta gör att man får vara extra försiktig när man går över vägen då elmopederna praktiskt taget inte hörs alls, de bara glider fram.

Jag (Roberto) är sjuk för tillfället…igen…suck! De här kalla breddgraderna är inte bra för mig. Det är ju trots allt bara 25 grader i dygnet runt här. Men vi har internet på rummet så det finns alltid något att göra ändå :)

Nu till de ändrade planerna, som jag måste erkänna är ganska drastiska, men ack så roliga!

Det hela började i Koh Phangan, Thailand. Vi hyrde var sin liten scooter (125:or), lämnade stora delar av vår packning och utforskade ön under två veckors tid. Det var helt underbart och själva transporten mellan alla ställen var minst lika rolig, om inte roligare, än själva målet. Så..nu kanske ni anar vart detta är på väg.

I Kambodja hyrde vi sedan ”riktiga” motorcyklar (250:or) och gav oss i väg i en vecka. Det var, som vi redan skrivit, helt underbart. Sedan dess har idén om att själva på något sätt ta oss fram legat och grott i huvudet på oss. Genom hela Vietnam funderade vi. Vid de underbara risfälten i Yuangyang kom vi så fram till ett beslut. Beslutet kanske inte är så svårt att gissa, vi ska köpa motorcyklar och fortsätta resan med dem. Men vidare leder detta beslut till att vi måste hem till Sverige en sväng för att fixa en del saker, inte minst så måste jag ta körkort då en 5-dollarssedel inte riktigt funkar i andra länder än i Kamboja :)

När det gäller motorcyklarna har vi bestämt oss (efter mycket research på olika forum) för att köpa var sin BMW F650 GS Dakar. Nu sitter vi och kollar allt som måste kollas och fixar med övningskörningstillstånd, försäkringar och en massa andra viktiga papper. Tanken är att komma hem i slutet på juni, spendera sommaren i Sverige med att åka en massa motorcykel och förhoppningsvis jobba lite…det är ganska dyrt med motorcyklar har vi märkt. Sedan skeppa över motorcyklarna till Sydamerika och fortsätta äventyret där! Galet? Ja. Roligt? Otroligt roligt. Väl genomtänkt? Givetvis!

En fin dakar
En fin dakar

Nu är det dags för middag här i underbara Kunming. Vi gillar verkligen Kina och ser fram emot resten av tiden här, extra kul blir det då Jeanette kommer i början på juni!

Ha det bäst allihopa och vare sig ni vill det eller inte så ses vi snart!

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

6 reaktioner till “”Lite” ändrade planer”

  1. Hey! Om du nu ska komma till sverige räknar jag med att få se dej nånting?! Hoppas det i alla fall! :)

  2. Faaan va coolt, jag vill oxo köpa motorcykel o haka på, här hemma e det ingen hit, jag bara sover hela dagarna för att det är så lite job…

    o idag blåste det upp till 20 meter per sekund, så inge hoppa idag blev det, o endast 1 hopp igår. suck.. men men, hoppas det blir bättre till sommaren…

    hej hopp
    lillebror

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *