Mai Pen Lai – Att ta allt med en klackspark

På både gott och ont tas allt med en klackspark här. Mai Pen Lai…ingen idé att oroa sig, det blir som det blir, never mind. Kan vara lite frustrerande ibland, men mest är det bara skönt ☺ Allt blir så enkelt, när något inte blir som man tänkt sig behöver man bara säga “Mai pen lai” och skratta åt eländet. Precis rätt för mig känner jag ☺ Läste i en artikel att thailändare har ett annat uttryck som överätts “tänk inte för mycket!”. Thailändare anser att själva tänkandet kan vara destruktivt ibland och erodera, gröpa ur, vår lycka. Jag tycker de är något på spåret. De människor som är lyckligast tänker nog minst på lycka, de bara är det.

Iallafall. Sist vi skrev var vi i Bangkok. Efter det åkte vi till Koh Samet, en helt underbar ö med den finaste sanden hittills. Det är som att gå på mjöl, det knarrar t.om under fötterna. På ön träffade vi två helt underbara familjer som vi umgicks med en hel del. Den ena av familjerna äger en restaurang; Restaurant Máli, som serverar galet god svensk mat! Vi blev som en stor familj och vi hade det väldigt bra. Förhoppningsvis träffar vi på varandra igen.

Dagarna runt den 13 april firade vi Songkran (Thailändska nyåret) tillsammans. Nu är det år 2553 by the way ☺ Jag önskar att det var lika kul att fira nyår hemma! ALLA, och jag menar ALLA är med och leker vattenkrig i ett par dagar. Vattnet symboliserar dels en renande effekt som spolar bort allt det onda och dels en nystart, en pånyttfödelse inför det nya året. Man smetar även på talk på alla man kommer åt, det ger skydd och håller ondska borta. En annan effekt är att det svider väldigt mycket i ögon och mun då det ofta är mentol i talken…dessutom har många givetvis is i vattnet de kastar också, en skön chock varje gång ☺

Många goda mackor på Restaurant Máli senare och tre dagars vattenkrig åkte vi från ön och begav oss till Koh Chang. Från paradis-ö till paradis-ö med andra ord. Det har hänt mycket sen sist jag var här, 2006, och känslorna är väl lite tudelade. Givetvis går utvecklingen framåt, men en hel del av öns mysiga känsla har försvunnit. Iallafall på den största stranden där det bara byggs nytt. Jag bodde där för c:a 30 kr natten förra gången…nu kostar samma ställe 120 kr natten.

Nu är vi på Lonely beach som visserligen inte är så värst lonely men helt klart ett skönt ställe. Har hittat en restaurang med det fina namnet “Ting Tong” som har gratis internet. Visserligen inte så snabbt, men med hjälp av ett par liter läsk och te så har jag lyckats ladda upp en del bilder från Songkran-firandet :)

Den 22:a april åker vi till Siam Reap i Kambodia för att titta på en massa tempel i Angkor Wat. Vet inte hur tillgången på internet kommer att vara. Med tanke på hur snabbt allt går framåt kan man säkert sitta och surfa trådlöst i alla tempel 😉

Hoppas allt är bra med alla och att vårvädret är underbart ☺

Tills nästa gång: Mai Pen Lai!

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

8 reaktioner till “Mai Pen Lai – Att ta allt med en klackspark”

 1. Men hallå grabbar!

  Ni sa inget om hur Lellkys mage repade sig eller inte…
  Dom sista veckorna har det varit ideligen solsken och ljust till 21 på kvällen.
  Snart så är det mesta bättre än thailand. Perspektiv. Sverige är grymt vissa månader
  och just nu så är den här en av dom. Skönt med ljus många timmar. Det spöar thailand alla gånger…
  Utbyggnad på granholmen är på gång. Bara tak kvar, bilder kommer!
  Ni båda är bjudna på 30-års fest i augusti och det är dödstraff att inte dyka upp med
  1 liter sand. Ni hörde rätt. 1 liter sand ska ni ha med.

  Ha det bäst boys!

  Många bilder från kambodja!!!

 2. roliga bilder från songkran….det är lika kul som det ser ut eller hur=)….fan önskar att jag me va där=(, men men har tenta snart så det går ju inte(lol)….
  aja fortsätt rocka loss så ses vi i framtiden

  peace

 3. John! Magen repade sig, men jag har inte gjort nummer tva an. Det har iofs bara gatt tva dagar… :) Du har ratt i att Sverige ar grymt pa sommaren, det ar mycket jag vill gora i Sverige den dagen jag kommer hem igen. Aka till granholmen ar bara en av de grejerna. Och kanske spika lite pa ditt ruckel ocksa, men da far du se till att det finns fri ol sa att sommarstallet blir lika fint som vindskyddet pa granholmen.

  Vi vill ha bilder!

  Tack for inbjudan, men vi ar typ i Kina da. Det gar bra att komma och halsa pa. Vidare funderar vi pa att fira jul pa Koh Samet och haller pa att borja bearbeta alla vuxna och kompisar och vuxna kompisar. Skulle bli hur kul som helst!

  Idag var vi pa Ankor Wat. Kan inte saga sa mycket om det, jag ar mallos… Ska dit tva dagar till. Man fattar inte hur stort det ar.

  Yo Mauro! Det var grymt med Songkran. Du kanske har upplevt det sjalv? Klart as-kul.

  Halsa alla jag kanner!

  Ciao!

 4. Hurra! Första gången ångesten (läs avundsjukan!!!) som skälver över en när man läser era inlägg inte har nått toppen innan man hunnit skriva en kommentar…vanligtvis hinner man få panik över faktumet att man befinner sig i den svenska verkligheten och de slutar alltid med att man i ren frustration slänger igen datorn i samma sekund man läst klart och hoppas att datorn kan ruttna i helvetet….

  Konstigt nog förlåter man den stackars oskyldiga datorn en halvtimme senare när man lugnat ner sig och förträngt det man läst 30 minuter innan :-p

  Nåja…innan ja slänger igen den denna gång så tänkte ja hinna säga något…

  JAG ÄR AVUNDSJUK!!!! JAG ÄR MER AVUNDSJUK!!! JAG ÄR ÄNNU MERA AVUNDSJUK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  nu är de bara sekunder innan skiten åker i väggen…

  grymt som fan att läsa era inlägg, hoppas ni mår bäst, saknar er!, jag vill oxå leka vattenkrig, tar ett års tjänsteledigt ifrån SYVAB om en månad, hatar parkeringsböter som ja verkar samla på, Sonarga killarna frågar om er varje gång ja är där, solen är här, hej o hå ja vill bli miljadär, AVUNDSJUK!, AVUNDSJUK!!!!, AVUNDSJUK!!!!!, saknar er!, AVUNDSJ………. …….. ….. … .. . .

 5. Holaaaaaaaa! Fan vad kul ni verkar ha, det ser helt underbart ut. Me alegro mucho que se encuentren muy bien y disfrutando del viaje. Oye esa guerra del agua me parece genial, te imaginas hacerlo aquí??? te matan, hahaha. Me parece super buena la información que ustedes dejan en esta página y muy detallado todo. Las fotos, la mayoria muy bellas… Bueno Roberto, te cuidas mucho y sigue disfrutando de todo aquello bellísimo. Saludos a Jonas, aunque no lo conosco pero con todo lo que está escrito por él es como que uno se hace una idea de quién es. Ah una pregunta: Y pescaste algo???? o solo fué para la foto????, hehehe.
  Un gran abrazo y suerte muchachos. Que Dios los bendiga.
  Chaooooooooooooo……
  Quizás es bueno contarte que nosotros estamos bien y esperando la llegado del verano que no ha estado nada de mal. Para ser Suecia, está bien :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *