Dyrt men növändigt -man måste vaccinera sig

Vi var på Wasa vaccination (cityakuten) i veckan för att kolla att vi har rätt vaccinering. Roberto har ju vaccinerat sig förut, men jag fick börja från början.

Eller inte helt från början, jag var faktiskt och tog första twinrix-sprutan i somras. Om man tar den första sprutan minst ett halvår innan man åker så hinner man ta alla tre sprutorna (istället för två, som de flesta tar). Tar man tre sprutor så räcker det i tio år. Tar man två så räcker de bara i ett år.

Kvinnan på Wasa var jättetrevlig, och besöket uppskattades nog lika mycket av oss som av henne. Vi pratade om att resa, och vi fick höra att vi minsann var ”riktiga resenärer” och inte turister. Precis vad vi vill höra :)

När jag tagit alla sprutor kommer det säkert ha kostat 2-3000kr. Men vad ska man göra? Det är bara till att betala och se glad ut.

Så här glad såg jag ut när jag skulle få gula febern-sprutan som kostar 340kr:

En spruta i varje arm...
En spruta i varje arm...
Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
  • Into the Wild
  • Babel
  • The Bucket List
  • Motorcycle diaries
  • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
  • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *