Tältet Hilleberg Staika

Hilleberg Staika är ett tvåmannatält som lätt rymmer tre personer om man inte har för breda liggunderlag. Tältet har två absider med varsin ingång, vilket är jättepraktiskt; man behöver inte kliva över varandra om man ska gå ut ur tältet.

Innertältet hänger i små remmar i yttertältet och behöver aldrig tas loss. På andra tält måste man för att resa tältet först sätta upp innertältet och sedan yttertältet, det behövs inte på Staika vilket gör att man slipper regn i tältet.

Tältet är av kupoltyp och självstagande. Första gången jag såg tältet var på flygfältet utanför Stockholms Fallskärmsklubb när det blåste ganska mycket. Tältet stog som ett strykjärn på marken vilket gjorde att jag bestämde mig för att köpa just ett sådant tält.

Det är enkelt att sätta upp; man sätter bara i tre tältbågar och sedan är tältet rest. Man måste oftast inte använda sig av tältspik eller snören -det är bara nödvändigt om det blåser mycket.

Vi har sovit i tältet massor av gånger, ibland mer än en vecka i taget. Tältet har varit runtom i Sverige på både motorcykelsemester, bilsemester men även i skärgården när vi paddlat kajak.

När jag köpte tältet 2002 kostade det 5900 kr, vilket jag tyckte var ganska mycket pengar. Såhär i efterhand kan jag konstatera två saker: 1. tältet har hållit otroligt bra och eftersom jag tältar ganska mycket blir varje natt billigare och billigare. 2. att köpa ett hilleberg är en investering. Nu, 2010, kostar mitt tält 8000 kr :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *