På motorcykel till Indien 2012

Under de sista två månaderna i Argentina började vi redan längta till nästa motorcykelresa. Nu tycker vi att vi har koll på att resa med motorcykel så att planera för nästa äventyr borde ju vara en baggis…

Anledningen till att vi vill åka till Indien är egentligen ett resultat av att vi vill starta hemifrån och slippa frakta motorcyklarna innan resan börjar. Att bara låsa dörren en dag och hoppa på hojen och köra så långt det finns vägar är en tanke som får det att kittla i magen. Indien är dessutom så långt man kan köra innan man möter ett hav. I Kina får man inte köra, och Afrika lockar inte lika mycket som vägen genom Europa och ner mot Pakistan och vidare mot Nepal och Indien.

Fågelvägen till Indiens södra spets är det 7500km. Inte så långt egentligen, speciellt inte om man jämför med fågelvägen Norra Chile – Ushuaia – Buenos Aires som är ca 6000km. Den resan gjorde vi ju på närmare 20000km.

Sponsorer

På resan genom Sydamerika hade vi med oss ett par samarbetspartners som hjälpte till med bland annat utrustning i utbyte mot att synas i medier och annat.

De glädjer oss att BMW Sverige AB, Primus AB,  Ava MC, och Highcap väljer att fortsätta sammarbeta med oss men vi söker ändå fler sponsorer och sammarbetspartners! Det glädjer oss också att fler företag hjälper till. Nya företag som följer med är Michelin Nordic AB.

Med vår nya officiella mediepartner Allt om MC, och vår porfolio från förra resan, hoppas vi att fler företag vågar följa med oss på resan.

På nästa resa hoppas vi få med oss företag som tillverkar eller säljer:

 • Tält
 • Dämpning och fjädring
 • Motorolja
 • Lås och larm
 • MC-tillbehör typ packväskor och motorskydd
 • GPS
 • Kamerautrustning för stillbild och video samt tillbehör
 • Kläder
 • Satellit-telefon och spårsändare
 • Övrig utrustning som verktyg, friluftsutrustning och reservdelar
Vi vill också få med oss:
 • En välkänd bank som säljer finansieringstjänster och tillhandahåller debit- och kredit-kort
 • Ett försäkringsbolag som försäkrar motorcyklar, utrustning och personer

Känner du någon som jobbar på ett företag enligt ovan, eller gör du kanske det själv? Maila oss så blir vi jätteglada!

Vi vill gärna förtydliga att vi är helt seriösa med planeringen av denna resa och åker oavsett om vi får fler sponsorer eller ej. Någon kanske skulle få för sig att vi är beroende av sponsorer, det är vi inte. Däremot tycker vi det är kul att företa oss olika typer av sammarbeten.

Resan

Rutt är inte bestämt, men Finland och baltländerna lockar. Polen, Kroatien och östeuropa lockar. Och här är ju fördelen att vår svenska försäkring gäller. Carne de passage är något vi förmodligen kommer att behöva när vi åker ut ur Europa.

Vidare så har vi lite sid-projekt på resan som vi kommer berätta mer om. Det är bland annat ett foto-projekt och ett resrutt-projekt med live-karta. Till denna resa har vi ju lite mer tid att planera :)

Det är ungefär så långt i planeringen vi kommit för tillfället…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *