Michelin Anakee 2

Efter att ha kört med dem en hel sommar (c:a 500 mil) är vi båda överens om att vi gillar däcken och att de funkar mycket bra för blandad körning. Detta inklusive Adventure Days i Säfsen, där det kördes en hel del grus även om vi undvek de svåraste lederna då däcken trots allt inte är off-road däck. Med detta sagt så känns de helt ok på grusvägarna. Ibland lite svajigt men inget som inte går att kontrollera.

På asfalt är de helt underbara. Både i torrt och vått underlag känns de stabila och greppar mycket bra. Inga problem att lägga ner hojen i kurvorna. Ingen av oss kör sporthoj så det är inte tal om speciellt höga hastigheter då Dakarerna går bäst runt 70-100 km/h.

Vi är som ni kanske märkt mest intresserade av att resa med motorcykel och då rör man sig oftast i hastigheter mellan 70-110 km/h. TIll denna typ av körning är Anakee 2 däcken perfekta. De går fint på såväl asfalt som grusvägar, även med fullpackad hoj. Ett bra touringdäck om man kör i länder där man kan lita på att vägen inte helt plötsligt övergår till en stig längs med en bergsväg. Eller där ett kraftigt regn förvandlar den fina grusvägen till ett gyttjebad :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *