Sydamerika 2010

För att vi inte klarar tanken på vardag och rutin och dagar som bara rinner iväg utan att lämna några synbara spår.

Här hittar du historier, bilder och information om ett sex månader långt mc-äventyr genom Chile och Argentina. Detta var vår första mc-resa och vi hoppas kunna inspirera dig till att fly vardagen!

Att resa med motorcykel ger kort och gott frihet. Borta är bussar, tåg och tider att passa. Du åker helt enkelt när du vill, vart du vill. Det handlar inte om att komma någonstans, glädjen ligger i själva körningen. Sen att man råkar köra förbi vackra nationalparker, enastående vattenfall och att man träffar otroligt många trevliga människor är en välkommen bonus!

Historia – Hur det kom sig att vi åkte till Sydamerika

Ett rutinmässigt och förutsägbart liv är inte riktigt vår grej. Därför gav vi oss i början av 2009 iväg för att utforska världen. Vi började som så många andra i Asien…sen blev det inte riktigt som vi tänkt oss.

Under denna långresa som var tänkt att vara mellan ett och två år förälskade vi oss i idén att resa med motorcyklar. Det började med att vi, som så många andra, hyrde ”mopeder” i Thailand. Efter detta var det kört. Slutade med att vi åkte hem igen, tog mc-kort, köpte två Dakarer, skickade dem över Atlanten och gav oss ut på en galet rolig resa. Låter det enkelt? På ett sätt var det just det, enkelt. Men visst kräver det en hel del planering och vilja. Men vill man så kan man. För en detaljerad berättelse, läs historien bakom Sydamerikaresan.

Mer: Läs blogginlägget där vi tillkännagav våra ändrade planer och om vår vecka med motorcyklar i kambodja.

Planering

”A wizard is never late, nor is he early. He arrives precisely when he means to” /Gandalf – Sagan om Ringen

Vår planering kan i bästa fall klassas som bristfällig. Det blir ändå aldrig som man tänkt sig så vi höll vår planering flexibel.

Vi började med att göra research på internet om att resa med motorcykel. En helt ny värld öppnade sig. Mängden information var överväldigande och det blev många timmar framför datorn. Planeringen är en resa i sig. Kan ofta vara frustrerade, irriterande och jobbigt. Men oftast är det bara roligt och ger ett sug efter att ge sig iväg. I huvudet rör sig tankar ”Ska jag göra det där?”, ”Kommer jag att köra där?”, ”Vågar jag göra detta?”….och en miljon andra funderingar.

Titta på vår planeringssida för mer utförlig information om vår planering.

Resan – 19048 kilometer genom Chile och Argentina

Carretera Austral-utsikt Den roligaste biten var så klart att köra motorcykel. Att dag efter dag vakna upp utan att veta vad dagen kommer att bjuda på, annat än en massa hojåkande…och vad mer kan man begära?

Klicka vidare här för att se en karta över resan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *