Fly vardagen-konceptet

Här ska vi försöka reda ut vad vi menar med fly vardagen. Det finns inget enkelt och kort svar, utan det är en rad olika funderingar om hur vi lever våra liv.

Hela livet är en resa och alla är resenärer på ett eller annat sätt. Vi har bara drivit det lite längre än de flesta :) Vi lever just nu våra liv som resenärer, vagabonder. Det innebär givetvis en hel del resande, att ge sig ut och utforska världen är en stark drivkraft. Men det handlar inte bara om att ge sig iväg, att fly. Det handlar inte om att fly från Sverige och livet här. Vi ser absolut inget fel med fast jobb, boende och rutiner. Vi har dock märkt att vi är ganska allergiska mot rutiner och vardagar. Det passar oss inte alls och det tar inte lång tid innan det börjar klia i resenerverna…eller…ärligt talat så har det aldrig slutat klia.

Att fly vardagen handlar om att fly från den trista gråa vardagen, den som bara ”rullar på” och som omärkligt smyger sig på en. Saker och ting är alltid lagom, man har det aldrig riktigt dåligt, men man har det heller aldrig riktigt bra. Tiden bara rinner iväg och det vi flyr ifrån är tanken på att ”vakna” upp om 10 år och inse att man inte riktigt levt utan bara passivt tagit saker som de kommit.

Alla har givetvis olika förutsättningar och möjligheter att välja hur man lever sitt liv. Vi tror dock att de allra flesta, speciellt här i Sverige, har det väldigt bra när det gäller detta. Vi vill visa hur vi valt att leva. Förhoppningsvis lyckas vi visa att det varken är särskilt svårt eller dyrt att göra annorlunda resor!

Vi hoppas inspirera dig som läser till att tänka efter, och förhoppningsvis få dig att ta dig utanför din vardag på något sätt. Det behöver absolut inte vara genom någon storslagen resa på flera månader. Det räcker med något enkelt som på något sätt bryter vardagen!

Välkommen att fly vardagen med oss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *