Söderut mot Patagonien

Nu har vi sakta men säkert rullat söderut i en vecka. Känns som att vi varit på väg längre än så, men det var bara tre veckor sedan vi lämnade Sverige.

Vädret är fortsatt fantastiskt, även om värmen tar en hel del på krafterna ibland. Desto längre söderut vi kommer, desto svalare kommer det dock att bli. Just nu är vi i en stad som heter Futrono bredvid sjön Lago Ranco. Efter en vecka på hojen känns det skönt att ta in på ett hostel och ta en varm dusch. Hostelet heter Mi Casa (mitt hus) och är väldigt mysigt och har ok wifi.

Hojarna går finfint! Vi började med att köra längs med Anderna och besöka ett par olika nationalparker. Bland annat Parque nacional Laguna del Laja där vi körde runt en vulkan. Marken var helt svart och det kändes som att köra på en annan planet.

Sedan har vi rört oss västerut och kört längs med kusten. Kvalitén på vägarna har varit minst sagt varierad. Hojarna ser ut som om de varit ute i flera månader redan :) Allt från perfekta asfaltsvägar till nästintill övervuxna skogsvägar där ingen kört på bra länge. Christians gps visade glatt att det visst skulle gå en väg här så det var bara att köra på. Varmt, svettigt och väldigt roligt! Vi hittade dessutom en väldigt fin plats att campa på precis bredvid en bäck.

I närheten av den lilla kuststaden Tolten hittade vi en camping där vi fick lära oss lite om ursprungsbefolkningen Mapuche. Mycket trevligt och väldigt god mat, bland annat fick Christian prova deras egengjorda vete-baserade kaffe. Att campa precis vid havet är väldigt rogivande och bjuder alltid på fina solnedgångar.

Vi kommer fortsätta röra oss söderut och förhoppningsvis kommer vi lyckas möta upp Lucy och Kent som just nu är och campar i Torres del Paine! Otroligt stolt över mamma och Kent som ger sig ut och vandrar i Patagonien! Vi hoppas även på att lyckas möta upp Anders och Petra från Two Bikers One World som just nu är i Santiago om snart kommer röra sig söderut.

Tills nästa gång! Ha det bäst :)

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *