Grekland och vidare

Efter Amalfi-kusten kände vi oss ganska mätta på Italien så vi styrde österut för att ta en färjan över till Grekland. Kan här nämna det ganska roliga faktumet att Italiens hålfot luktar väldigt illa. En kombination av lukter från stora industrier, bland annat pappersbruk, skapar en arom som passar bra ihop med den geografiska placeringen :)

Värmerekordet hittills är 38,5 grader. En ganska god indikation på att det är varmt är när det bränner till av fartvinden vid halsen. Våra ställ från Lindstrands (Quattra) har bra passform men känns betydligt varmare än våra BMW Rally2Pro-ställ. Ventilationen på jackan är ok på bröstet men det saknas ventilation för armarna. Ryggventilationen är bra och det strömmar in ganska friskt med luft därifrån.

Byxorna är klart varmast med den höga, ganska tjocka midjan även om de har bra ventilationsöppningar på låren. Den som designade byxorna kan inte riktigt ha tänkt att byxorna skulle användas i regn. I alla fall inte sittandes på en hoj. Så fort det regnar letar det sig in vatten vid lårens ventilationsöppningar. En tråkig detalj och något som borde varit lätt att förutse och åtgärda. Stället håller temperaturen bra. Om man lyckas hålla det i svalt på morgonen så håler det sig svalt en bra bit in på dagen. Förutsatt att man inte hoppar av hojen och springer omkring i trappor för att ta kort. Hur nu någon skulle kunna komma på något så dumt.

Nu är vi sugna på att se vad norra Grekland och Östeuropa har att bjuda på, det lär bli lite mer off-road så det ska bli kul att se hur utrustningen och hojarna presterar då.

Vår resrutt ändras kontinuerligt och nu är vi mer sugna på östeuropa än att köra längs med fler kuster. Så nu verkar rutten hem bli: Grekland, Albanien, Makedonien, Bulgarien, Rumänien och sen vidare norrut på något sätt. Inte så noga faktiskt. Vi kör ju hoj :)

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *