Vägen till Schweiz

Det är tydligen lättare att få tag på en internetuppkoppling i Patagonien än i Europa :) Men nu är vi iallafall i Schweiz (efter att vi råkat hamna i både Österrike och Lichtenstein först) på en camping 1600 m.ö.h omgiven av berg. Det är soligt, jag har en burk coca-cola och mycket härlig hojåkning att se fram emot. Kan inte bli mycket bättre.

Vägen hit bjöd på temperaturer mellan +8 grader till mer behagliga +32 grader. Det har regnat en del (kan man åka genom Tyskland utan att det gör det?), men vi har mest haft bra väder även om det varit lite kallare på kvällarna än vi räknat med.

Vi har som vanligt tagit det ganska lugnt med dagar på runt 20-30 mil. Vi hade tänkt köra ner mycket snabbare men kunde inte motstå att köra på mindre vägar vilket bjöd på mycket rolig hojåkning i alla länder (utom möjligtvis Danmark…). Och det är väl precis som det ska vara, vi är ju trots allt ute och kör hoj!

I Tyskland fick vi se så många pittoreska små byar och gamla kyrkor att vi nästan längtar efter lite ful betong och rediga stålkonstruktioner. I övrigt blev vi positivt överraskade av Tyskland som bjöd på mycket roligare hojåkning än vi räknat med.

Som ni kanske märker på våra bilder så har vi med oss vår vän Jenny på resan. Hon trivs bra (säger hon) och har klarat av oss och att sitta på hojen hela dagarna galant.

Det får räcka för denna gång. Finns mycket mer att berätta men nu ska vi vidare till Davos för att därifrån åka till Italien genom Stelvio Pass, något vi har sett fram emot länge!

Ha det bäst!

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

3 reaktioner till “Vägen till Schweiz”

  1. Hej igen !

    Kul att ni oxå gillade Tyskland !? Fint land med många fina höjvägar och som sagt pittoreska byar….om man bara lämnar autobahn.

    Ha det fortsatt kanon
    Göran från Vellinge

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *