Andrew kör motorcykel i Vietnam

Jag pratade med Andrew igen häromdagen och nu är han i full färd med att utforska Vietnam på motorcykel.

Enligt Andrew så får man egentligen varken äga eller köra ett motorfordon i Vietnam. Men det går bra ändå, bara man ”tittar åt andra hållet” när man kör förbi poliser. Polisen verkar inte bry sig, men det är nog lika bra att vara försiktig.

Tydligen har det regnat och varit ganska kallt de senaste dagarna, men han tycker ändå att det är okej. Jag förstår honom.

Andrew berättade att han var i en nationalpark vid Keh San som ligger nordväst om Hue i norra Vetnam. Man måste ha en guide för att få komma in i nationalparken, men som vanligt när man reser så är det bara tjata lite så går det mesta bra ändå.

Motorcykeln köpte han av en annan västerlänning för 250USD och det är en 125-kubikare. Jag är osäker på fabrikatet, men det kan vara en rysk Minsk.

I TV-programmet Top Gear nämner de ett vackert bergspass som heter Hai Van pass, där var Andrew så sent som igår.

Foton med tillstånd av Pascal Kuyten, http://www.kuyten.com/

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
  • Into the Wild
  • Babel
  • The Bucket List
  • Motorcycle diaries
  • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
  • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *