Snökaos

Det här skrev jag på flyget i fredags:

Jag skulle egentligen flugit igår, men det var snökaos i Tyskland så mitt flyg var inställt. Hurra för att vänta i en kö i två timmar bara för att få veta att man blivit ombokad till dagen efter. Men det gjorde ingenting, jag tog tillfället i akt och gick på bio. Harry Potter är ju en av favoriterna, åtminstone så tillhör Harry Potter en av mina favorit-film-genres -sagofilmer 😉

Nu sitter jag i alla fall på flyget från Arlanda till Moskva och har precis ätit nån italiensk sallad med ett glas rödvin till. Ett tecken på att man börjar bli vuxen? Rödvinet alltså.

Det känns aningen virrigt faktiskt. Jag undrar om jag trodde att jag skulle fatta vad jag gett mig in i? Jag har inte fattat det än i alla fall. Jobba i Kina tre månader. En fras som för den som åtminstone varit i Kina låter ganska spännande.

I Shanghai ryktas det vara ca 15 grader i alla fall, till skillnad från frusna Stockholm. Men det var väldigt fint i Stockholm i morse om än lite väl kallt för min smak.

Ska bli skönt att inte frysa när man går till jobbet.

När jag kom till Shanghai hann jag bara checka in och ta en dusch innan min kollega Ted kom och hämtade mig för en brunch. Trött och allmänt snurrig (har inte snusat på tre dagar) så gick vi till ett trevligt brunch-ställe som hette element fresh. Det kändes som att ta en vår-promenad i maj. Det är typ 17grader varmt och man kan lätt gå i T-shirt utan att frysa.

Efter brunchen gick vi runt lite, bland annat till en sjukt stor apple-butik. Det var hundratals människor därinne av nån anledning. Helt galet. Vad alla tittade på var lite oklart. Jag tittade på MacBook Air 11.6″. Jag önskar mig den i julklapp.

Ted skulle på svensk julbuffé på kvällen och fixade en extra biljett till mig. Jag skulle bara sova några timmar innan tänkte jag och sa att jag skulle komma vid sju. Halv åtta ringde telefonen. Jag hade missat middagen. Jag somnade om, och 17 timmar senare vaknade jag igen och var alldeles utvilad -dock fortfarande lite jetlagad och nikotinabstinent.

Jag har inte full koll på vilka områden som är vilka, men jag bor tydligen väldigt nära ett av de mer kända shopping-områdena. Nanjing st ligger bara någon gata bort. Idag har jag i alla fall gått runt lite och tittat. Det är väldigt mycket folk ute och shoppar julklappar och julpyntet hänger tätt i butikerna. Är det bara jag som inte känner julstämningen? 😉

Nu ska jag tillbaka till min lägenhet snart och se till att de fixar internet åt mig.

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
  • Into the Wild
  • Babel
  • The Bucket List
  • Motorcycle diaries
  • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
  • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

3 reaktioner till “Snökaos”

  1. Hoppas du får en bra tid i Kina! Kommer att följa vad du har för dig här på sidan.

    God jul och en bra början på det nya året!

  2. Tack morsan och tack Mats. Det blir nog inga direkta artiklar a´ la Roberto, utan mest lite komiska bryderier. Men det är alltid kul att dela med sig lite av de kulturkrockar och konstigheter man får uppleva -inte minst i Kina.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *