Vad hände egentligen?

Ja vad har egentligen hänt?

Både jag och Roberto har faktiskt varsitt jobb. Två helt vanliga killar igen. Det känns lite vemodigt.

Roberto jobbar som lärare vilket han säkert kan berätta mer om i ett senare inlägg. Jag lyckades få ett bra jobb som testare över sommaren på ett litet företag i Kista som tillverkar väldigt små wlan-chip (trådlöst nätverk) till handenheter som exempelvis mobiltelefoner. Där fick jag bli kvar efter sommaren och är nu anställd som support-ingenjör-nånting.

Sommaren gick väldigt fort, jag kommer knappt ihåg att det var sommar. En sak är säker i alla fall; nu är det inte sommar längre. Men vad har vi egentligen gjort då sedan vi kom hem? När det gäller att fly vardagen så har vi setts och hörts lite varstans och mer kommer framöver. I Juni var vi med och höll föredrag på Adventure Days i Säfsen. Det var ett evenemang för 550 motorcykel- och resälskande härliga gubbar (och en del gummor) där man fick prova på att köra grusväg och gå kurser i körteknik.

Senare fick vi komma och hålla ett par föredrag hos en av våra sponsorer Ava MC, som förövrigt håller på att flytta till nya fina lokaler i vårby (vid Max). Kolla gärna på deras hemsida, de rear ut massa prylar till 50-70% rabatt!

Vi har också fått vara med i ett litet hörn i tidningen Allt om MC i en artikelserie i två delar. Det är sjukt kul att se bilderna i tryck! Kolla i butiken, det borde finnas tidningar kvar. Vi ska försöka få tag i artikeln i pdf-format så vi kan lägga upp den här.

Det här med att fly vardagen kan man ju tolka på olika sätt. Själv ska jag fly vardagen här i Sverige och byta den mot en (förhoppningsvis inte lika snöig och kall) vardag i Kina. Jag ska nämligen flytta till Shanghai och jobba där i tre månader. Det är sjukt läskigt och sjukt kul på samma gång.

När vi rest har det ju mest varit Roberto som bloggat, men nu när jag åker iväg solo tänker jag faktiskt försöka blogga lite då och då om min vardag i Shanghai. Jag har visserligen varit där förut men det är ju en helt annan sak att jobba under en längre tid på ett ställe och att hinna uppleva en annorlunda vardag.

Har du vägarna förbi så kan du väl komma på en fika? Jag tar med mig både glögg och svenskt kaffe!

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
  • Into the Wild
  • Babel
  • The Bucket List
  • Motorcycle diaries
  • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
  • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

1 reaktion till “Vad hände egentligen?”

  1. Hej Jonas, om jag har vägarna förbi så kommer jag gärna på en fika och glögg. Det låter lite kul. Man vet inte, det kan bli verklighet. Carpe Diom. Fånga dagen. Kram Mamma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *