Att blogga medans man reser

Tänkte dela med mig av hur det är att jobba med bloggen medans vi reser. Ungefärlig tidsåtgång:

Skriva inlägget 2 timmar
Redigera inlägget 10 min
Lägga upp inlägget 5 min
Välja ut bilder 1 timme
Välja bort bilder 10 min
Skriva bildtexter 20 min
Redigera de valda bilderna 15 min
Exportera bilderna 5 min
Lägga upp bilderna på bloggen 5 min
Lägga in bilder i blogginlägget 5 min
Tagga inlägget, lägga till kartposition och dylikt 5 min
Total tid: 4 tim 20 min

Det är med andra ord lite jobb bakom ett blogginlägg. Ibland tar det ”bara” 2 timmar att göra ett inlägg, men ofta hamnar man på runt 4 timmar totalt. Detta inkluderar lite pauser för att koka te eller göra iordning en mate givetvis :) Tid har man gott om när man reser iallafall. Detta inlägg blev till i Buenos Aires en regnig dag. Just nu inne på min 10:e tekopp, min 5:e mate-omgång och det har tagit 4 timmar hittills p.g.a ett par trevliga avbrott för att prata resande med Sebastian, en mycket trevlig kille från Tyskland. Life is good :)

Varför ta sig tiden? Jag gör det för att jag gillar det (mestadels). Jag gillar att skriva om mina upplevelser och jag gillar att visa mina bilder. Förhoppningsvis ger det något för den som läser. Sen är det otroligt givande när man kommit hem. Att bläddra igenom blogginlägg och titta på alla bilder ger väldigt starka flash-backs och lyckokänslor.

Att hålla bloggen uppdaterad är svårt. Att hela tiden på bloggen vara där man verkligen är. Det är ingen större vits med detta och kräver alldeles för mycket arbete. Vi ligger oftast 2-3 veckor efter med bloggen och detta har fler för- än nackdelar. Till exempel så får man under resans gång tillfälle att återuppleva resan. När jag 2 veckor efter att ha varit i Torres del Paine sätter mig ner och skriver om det kommer allt tillbaka. Det är enklare att välja ut bilder också då man fått en viss distans till själva upplevelsen och man kan vara någorlunda selektiv. Vi märkte dock att det är väldigt viktigt att ha en ”Här är vi just nu”-ruta för att undvika, om än osannolika, upplevelser som denna: Resan fortsätter

Hur man sen skriver är något jag ofta funderat på. Hur personlig ska man vara? Vad är intressant att läsa om? Jag har skrivit ganska mycket om mina resor vid detta laget och har mitt sätt att skriva på. Jag märker dock att detta sätt ändras med tidens gång och att jag har utvecklat mitt skrivande en hel del…förhoppninsvis åt rätt håll :)

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

6 reaktioner till “Att blogga medans man reser”

 1. Ni kan vara lugna. Ert skrivande ger verkligen något för oss ”fans” och skrivandet blir bara bättre och bättre. Från en redan väldigt hög nivå !!

  Vi är nog många som ständigt håller utkik efter era bloggar (och inte minst era fantastiska bilder) och ser fram emot ännu flera högtidsstunder vid datorn.

  Ha det jättebra !

  MVH
  Göran

 2. Jag tycker detta är toppen.. jag tittar och läser bloggen varje dag…
  Och ser dessa fantastiska bilder..

  Kör försiktigt
  Mvh
  Lotta

 3. Det är väldigt inspirerande att följa er på er resa. Hög kvalitet och fantastiska bilder på er blog. Funkar väldigt bra att följa er via iPhone också.

 4. Tjenare!

  Bra jobbat med bloggen tycker jag också! Galet nostalgisk blev jag av bilderna från Peninsula Valdes, där var vi också på vår resa. Jag känner att jag identifierar mig kraftigt med den soldyrkande pingvinen just nu!

  Roberto, jag har hört ett trevligt rykte att du kommer och jobbar hos oss i sommar. Jag har inte din mailadress, så därför skriver jag här. Vi skulle vilja veta när du kommer tillbaka till Svedala. Eller rättare sagt när kan du börja jobba? Vi har också en del papper som vi behöver skicka. Vilken adress ska vi skicka till? Du kan väl maila mig svaren, sara.stridh@syvab.se

  Ha det fortsatt bra!!
  Miss you!

 5. Tack Ph, Göran, Lotta, Zeke och Sara för era trevliga kommentarer! Riktigt kul att höra att det vi gör uppskattas.

  Vi har nu varit i Buenos Aires ett par dagar och imorgon sätter vi av norrut i Argentina och troligtvis kommer vi att åka in i Brasilien en sväng också. Lär bli en och annan bild därifrån, inte minst från Iguazu-fallen

  Sara: Ryktet stämmer bra :) Har mailat dig.

  Chao!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *