Carretera Austral: Puerto Bertrand till ruta 41 i Argentina

Sol och blå himmel fortsatte följa oss. Nu började vi dock märka att vi kom längre och längre söderut. Och med detta blev det kallare och kallare. Åkte bara en kort sträcka på morgonen innan det var dags att sätta i gore-tex-fodret och dra på halsmuffen. På med hantagsvärmen och sen var det hur bra som helst.

Kom ganska snart till Cochrane, en stad som jag läst om tidigare i en reseberättelse från ett par som reste runt i Patagonien till häst. Sen jag hörde namnet för första gången har det alltid låtit lockande av någon anledning. Det låter tufft, även om jag ännu inte är helt säker på hur det egentligen ska uttalas då jag hörde det uttalas på lite olika sätt av olika personer.

Vi tankade och köpte lite kakor och åkte sedan via Paso Roballio till Argentina. Avtagsvägen till passet markerade vårt slut på resan längs med carretera austral. För den här gången. Vägen som var i eländigt skick tog oss till den minsta gränsövergången vi sett. Som vanligt gick allt smidigt och vi var snart i Argentina på väg längs med ruta 41 för att komma till ruta 40.

Det var ungefär här som det började blåsa lite mer på riktigt. Starka vindar som helt plötsligt kunde få för sig att ändra riktning. Vi åt lunch i en liten grotta längs med vägen och hittade senare en trevlig campingplats bredvid en flod. Solnedgången bjöd tillsammans med molnen på en magisk show.

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

7 reaktioner till “Carretera Austral: Puerto Bertrand till ruta 41 i Argentina”

 1. No, we have that as a policy: We don’t kill animals we take photos of*. That would be so cruel and mean. We like nature and all its creatures :) Peace,Love & Understanding. Kumbaya…and so on.

  *Exeptions: Force Majeure (like our motorbikes). If the animal attacks us (kill or be killed). If we are hungry (meat is good).

 2. Era bilder har alltid varit fantastiskt bra men nu börjar de utveckla sig till mästerverk !! Och det gäller säväl naturbilder som porträtt och hojactionbilder. Helt fantastiskt bra ! Njuter av dem nu på långfredagsmorgonen på frugans MacBook Pro. När ni kommer hem tycker jag ni skall ge ut en bildresebok ! Ha en bra påsk, trots oväder.

 3. Tack Göran för din fina kommentar! Blir väldigt glad :)

  Foto har alltid varit ett stort intresse och det blir bara roligare och roligare…och dyrare och dyrare 😉

  Kul att du nämner bildresebok då vi har precis pratat om det och har smått börjat arbeta med en.

  Nu är vi i en stad som heter Azul (blå) i Argentina på en motorcykelträff. Jätteskönt att vila efter all blåst. Vädret är toppen, som sommarsverige när den är som bäst. Vi är återigen ”muy famosos” -mycket berömda. Har både varit med på radio och i tv. Vi ska även få något pris för att vi är de som kommit från längst bort. Roligt roligt.

  Glad Påsk!

 4. HEYYYYY !!!!
  COMO ESTANN?
  ESPERO QUE LA SIGAN PASANDO MUY BIEN ACA EN AZULL :)
  LA VERDAD QUE ES UN HONOR PODER TENERLOS ACA..
  Y FUE UNA ALEGRIA MUCHO MAS GRANDE PODER HABER HABLADO CON USTDES Y TOMAR UNOS BUENO MATES ARGENTINOS Y COMPARTIR EL ASADOO .. :)
  ESPERO QUE SE VAYAN CONTENTOS Y SE LLEVEN UN HERMOSO RECUERDO DE NOSOTROS !!!
  UN BESO ENORME !!!
  LOS QUIERO !!

  MARU DE AZUL!!!
  ( LA REINAA JAJAJA)

  1. La reina!

   The pleasure was ours! Thank you and the people of Azul for the hospitality!

   We hope to come back here, maybe next year? 😉

   Chao,

   Jonas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *