Parque Nacional Huerquehue, Pucón & Villarica

Startade 12.30 (blev lite senat då hojarna också fick bada) och stannade 13.30 efter att ha kört 28 kilometer i parken. Då hittade vi ett så fint ställe att vi bestämde oss för att stanna där tills dagen efter. Korsade en liten flod, hittade en bra plats och slog läger.

Vi bestämde oss för att tvätta våra ställ och alla kläder. En av packrullarna fick agera tvättmaskin och med hjälp av linorna och pinnarna till tarpen plus motorcyklarna byggde vi ihop ett torkställ. Efter allt detta jobb förtjänade vi lite vila så resten av dagen tillbringades med att långsamt roterandes rostas i solen samtidigt som en bok lästes eller lyssnades på :) Behöver jag säga att det var hur skönt som helst?

Vid dagens slut tittade vi på en film i tältet och sov sedan som vanligt gott.

Dagen efter packade vi ihop, korsade floden igen och körde vidare. Vi passerade genom Villarica och Pucón som är väldigt ”turistiga” men väldigt fina bergsbyar fyllda av timmerhus och vackra stugor. Tänk ”urtypen av schweizisk alpby” och du hamnar rätt. Passande nog var vägarna riktiga berg- och dalbanevägar som slingrade sig fram genom landskapet och på vägen ut från Pucón stannade vi till vid en liten timmerstuga som sålde ”Kuchen”. Vi visste inte vad detta var och ville prova. Det visade sig vara hallonkaka som var obeskrivligt god. Med hallonfyllda magar och större delen av kakan i toppboxen körde vi västerut mot kusten igen.

Det blev mest grusvägar denna dag och vi hittade på kvällen en fin tältplats bredvid sjön ”Neltume” där vulkanen Choshuenco reflekterades i det kristallklara vattnet.

Att tända en brasa gör vi så ofta vi får chansen, oavsett om vi ska grilla eller inte. Det hör liksom till. Denna gång hade vi dock köpt chorizo så brasan var extra befogad denna gång :)

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

1 reaktion till “Parque Nacional Huerquehue, Pucón & Villarica”

  1. Fantastiska bilder och otroligt inspirerande läsning. Har precis köpt en 800 S men det känns nu som om det skulle varit en GS istället !?

    Ha det kanon.

    MVH
    Göran i Vellinge, Skåne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *