Genom Temuco till en fantastisk nationalpark

Vaknar som vanligt runt halv åtta, drar på mc-byxorna och kängorna och går ur tältet. Det är kallt och fuktigt. Dimma som sakta lättar i dagens första solstrålar. Väldigt vackert och lugnt. Sätter på mp3-spelaren och lyssnar vidare på serien om ”The Tower” skriven av Stephen King. Är inne på bok fyra av sju nu. Det är en blandning av fantasy och skräck. En mer ”vuxen” variant av Sagan om Ringen. Inget är svart och vitt. De onda är inte bara onda och de goda är inte alltigenom goda. Som allt annat i livet är det mer en gråskala där saker och ting oftast balanserar någonstans i mitten.

Tar fram köket, gasen,vattnet och min kåsa. Snart bubblar vattnet och dagens första te-kopp intas. Försvinner iväg in i boken och runt nio-halv tio väcker jag Jonas då min mage inte längre nöjer sig med te. Standardfrukost bestående av havregrynsgröt med russin i. Och en kopp te givetvis :)

Från det att Jonas går upp tills vi är på väg tar det ungefär 1 1/2 timme. Ingen stress och allt görs i lugnt tempo. Runt elva är vi på väg. Två timmar senare är vi i staden Temuco och vi äter en lunch bestående av en väldigt god köttmacka som köps bredvid vägen. Åker vidare genom staden och passar på att surfa i en bensinmack (gratis wi-fi på Terpel bensinmackar!) och träffar även på lite människor som ger oss tips på bra fiskevatten i närheten. Kul att alla är nyfikna och vill hjälpa.

Kör vidare i strålande solsken och kommer via grusvägar från staden Cunco till nationalparken ”Huerquehue”. I närheten av en fin bro över en å hittar vi vår nästa tältplats. Vattnet i ån är minst sagt klart och Jonas är snabbt framme med fiskespöt. Nästan med en gång hugger det till och första fisken är ett faktum. Må vara en ganska liten en, men likväl en fisk!

Jag kunde inte motstå hur fint vattnet var och tog ett dopp. Det var lika klart som kallt och det kändes som att bada i flytande is. Det var som att köra in spikar i fötterna och det blev inte direkt bättre ju mer jag doppade mig. Doppade huvudet vilket lämnade mig något desorienterad och omskakad. Härligt med ett uppfriskande bad 😉

Tidigare under dagen hade vi köpt kycklingfiléer och det blev grillad kyckling med ris och tomatsallad till middag. Lyx. Efter maten en kopp te med lite kanel i och sitta och njuta av mättnadskänslan och värmen från brasan.

Sov gott.

Vaknar som vanligt runt halv åtta, drar på mc-byxorna och kängorna och går ur tältet. Det är kallt och fuktigt. Dimma som sakta lättar i dagens första solstrålar. Väldigt vackert och lugnt. Sätter på mp3-spelaren och lyssnar vidare på serien om ”The Tower”…

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

1 reaktion till “Genom Temuco till en fantastisk nationalpark”

  1. Fy vad skönt det känns att det inte finns öringar större än 20cm i vilt tillstånd någonstans i världen. Midsommar i stugan, alla måste komma!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *