Asfaltsdag – besökte Los Angeles

Asfalt är så lättkört. Hojen spinner jämt på 3000 varv i runt 80 km/h och jag bara svävar fram genom ett landskap som mer och mer påminner om Sverige. Visiret uppe för att maximera intaget av lukter och för första gången på resan känner jag riktig jordlukt. En stark känsla av välbehag infinner sig.

Detta tills det knäpper till och sen svider på kinden. Med mera vegetation följer fler insekter. Väljer att stänga visiret en stund och tur var det. En stund senare smackar det till ordentligt och något nu oidentiferbart lämnar en slemmig brun sträng längs med visiret. Resterna av något stort hänger och dinglar och en stark känsla av obehag infinner sig. Stannar till, Jonas fotar, torkar av och sen upp på hojen igen.

Dagen bjöd på ett besök i Los Angeles där vi hittade en mc-butik (Moto Mania) där vi köpte nya handskar. När det gäller handskar så har det länge varit den svaga punkten i vår annars fullständiga mc-utrustning. I norra Chile behövdes inget annat än tunna cross-handskar då det aldrig var direkt kallt, inget handtagsvärmarna inte kunde klara av iallafall. Dessa var dock de enda handskarna jag hade och vi närmade oss snabbt områden där regn var mer och mer troligt. Handskarna jag hade var från Biltema och hade funkat väldigt bra men var nu på gränsen att falla isär. Samma gällde Jonas handskar. Vi hittade inga regnhandskar men köpte nya fina crosshandskar istället. Vi blundade med andra ord för problemet och hoppades att det skulle lösa sig på något magiskt sätt längre fram.

Med hjälp av gps:en lyckades Jonas hitta en flod där det verkade gå en väg bredvid. Hälsade på ett äldre par som bodde i en fin stuga och frågade om de visste hur man tog sig dit och om man kunde campa där. De sa att det gick bra och pekade ut vägen.

Återigen in bland åkrar, denna gång med ett litet tillskott av gyttja, och vi kom fram till floden som visade sig ha utmärkta ställen att campa på. Åt en middag bestående av piroger som var hur goda som helst, badade, gjorde upp en eld, fiskade och sen var den dagen slut. Förutom ett väldigt högljudd grupp som festade nästan hela natten var det ännu en mycket bra dag.

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *