Röda skogsvägar

Från och med nu blev det bara grönare och grönare.

Denna dag bjöd på vädligt rolig körning i skog. Efter lite asfalt i början på dagen kom vi fram till en backe som lyste rött. Början på skogsvägarna som skulle visa sig bjuda på allt från barr- till sandunderlag. Mest var det dock röd ”sand-jord” som dammade något otroligt. Vägarna kantades därför av träd som fått en ofrivillig heltäckande röd make-up. Vi irrade omkring i skogen ett par timmar då många av vägarna helt plötsligt bara slutade. Ingen kunde vara gladare än vi då det var galet roligt att köra på dessa vägar. Vissa av vägarna var så branta att man nästan blev lite orolig när det inte gick att röra bakbromsen utan att hjulet låste sig. Bara att motorbromsa med ettan i och försiktigt dutta på bromsen.

Kom slutligen fram till en flod som vi fick korsa. Alltid lika spännande även om floden inte var så bred. Underlaget var sand och man vet inte i förhand hur det kommer att vara att köra i det. Det gick hur bra som helst och hojarna blev lite lite renare.

Lunchade i Putu och hittade sedan en liten camping precis bredvid en väg. De hade pool och även om vattnet var iskallt så var det väldigt skönt att bada efter allt damm. Träffade lite trevliga människor och svarade på de vanliga frågorna; Vart kommer ni ifrån? Vilken väg har ni kört? Vart ska ni? Frågan om vilken väg vi kört är alltid lika svår att besvara då vi oftast inte vet riktigt då det går vansinnigt fort att glömma bort vad alla ställen heter som man kör igenom.

Ännu en god natts sömn i ett allt grönare Chile.

Ha det bäst!

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

1 reaktion till “Röda skogsvägar”

  1. Hej Hej!

    Om ni kan slita er från hojarna så kan jag rekommendera att vandra upp på vulkanen i Pucon. Den ligger nära där ni är nu. Det är inte varje dag man har möjlighet att gå upp på en aktiv vulkan och kolla ner i en krater och se magma. Det tyckte vi var häftigt i alla fall :). Det var dock inte helt lätt att andas på toppen på grund av gaser från vulkanen, men det är smällar man får ta…

    Ha det jättebra!
    Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *