Underbara saker med Chile

Vad är underbart med Chile? En mängd saker. Inte minst små, runda, krispiga, mångfärgade, söta och fantasi-smaksatta Chis Pop. Det är svårt att säga exakt vad de är. En kombination av popcorn och lösgodis kanske. Ta det bästa från bägge, smäll ihop dem och vips får du Chis Pop. Och de kommer bara i storpack. Ett packet på kanske halvkilot fylld med färglada goda bollar till en kostnad på 15 kr. Kan det bli bättre?

Bilz & Pap är Chis Popens motsvarighet i flytande form. Det är två typer av läsk där det på själva flaskan står ”Sabor de fantasia”, dvs fantasi-smak. Fantasi smakar väldigt gott om ni inte redan visste det.

Vi är galna i avocado och äter det så ofta vi kan. Häromdagen såg vi avocados som var lika stora som honungsmeloner.

På tal om meloner så är de meloner man hittar i Sverige ingenting mot de meloner man hittar här. Det är som att jämföra vatten och coca-cola gällande sötma och smak. Detta gäller all frukt överlag. När vi var i Valle Elqui provade vi vindruvor som till koncistensen påminnde om äpple och med en sötma och smak som var helt galen.

Vad sägs om friterad deg med manjar?

Eller en tallrik, eller rättare sagt fat, med pommes frites i botten, ett täcke av ost, tre eller fyra sorters kött, tre sorters korv, avocado, ägg, oliver, tomat och lite mer ost?

Eller varför inte korv med bröd på Chilenskt vis? En Completo; Ett korvbröd lika stor som en halv baguette. En lika lång korv. På det vitkålssallad. Sen finhackad tomat. Sen avocadoröra. Sen lite chili och sist, men definitivt inte minst, en riklig mängd majonäs. Kostnad? Mellan 9-15 kronor, sen vill man inte äta mer den veckan.

Listan kan göras hur lång som helst och undan för undan upptäcker vi nya smaksensationer och kombinationer av olika ingredienser som är minst sakt fantasifulla. Man kan dock vara säker på en sak; Det mesta du provar kommer med största sannolikhet vara sött, gott och onyttigt :)

Ha det bäst!

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

4 reaktioner till “Underbara saker med Chile”

 1. Tur att det är inte jag som smakar på allt det där!!! tänk, jag skulle börja rulla inom en månad! Njut ordentlig av allt det goda ni två. Jag saknar er. Puss och kram.

 2. Hej Roberto
  Jättekul att få följa er resa. Maten verkar ej helt fel. Inget för vår nya hälsoklubb ’fettoklubben’ som har som mål att gå ner lite. Kör försiktigt och ha kul.

  Zeta

  1. Hej! Kul att du följer resan. Det blir inte riktigt så mycket skräpmat som det kanske verkar. För det mesta tältar vi och lagar egen mat. En favorit är pasta, tonfisk och smaksatt tomatsås. Kanske passar ”fettoklubben” bättre :)

   Ses i sommar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *