Halvläskig tunnel på väg söderut

Vi är nu i staden Concepción som ligger ganska mitt i Chile. Vi arbetar oss långsamt söderut i Chile och det är hur fint som helst. Vi har varit lite lost i skogen och inte haft tillgång till internet så vi har hamnat lite efter med bloggen. Så vi tar det, liksom tempot för vår resa, lite i taget :)

Detta är från resan mellan La Serena och Viña del Mar som började med underbara och slingriga vägar i bergen längs med väg 43 (se vår fina karta).

Vi svängde av de asfalterade vägarna och letade upp vad vi hoppades skulle vara fina grusvägar. Och tänka sig, det var det. Det dammade en hel del, vilket också var helt i sin ordning. Vi körde bara fel en gång (skyltningen lämnar en del att önska) men det gjorde inte så mycket då vi hamnade i en dal med det passande namnet ”Valle Hermoso” som betyder ”Den vackra dalen”. Och vackert var det.

Körde tillbaka, hittade en väg som gick längs med ett järnvägsspår och tänkte ”Den måste ju leda någonstans”. Och det gjorde den också. Fast det var tur att vi frågade om vägen då vi fick tipset om att köra en väg som skulle ta oss genom en tunnel och som var mycket bättre än den som gick över bergen där det var svårt att hitta rätt bland många småvägar. Mannen som gav oss tipset la till, lite appropå bara, att det var en järnvägstunnel man åkte igenom. Om det fortfarande gick tåg eller inte var lite oklart.

Vi kom fram till tunneln, bestämde att det med allra största sannolikhet inte gick några tåg (vi hade inte sett några iallafall) och körde in i en mörk, smal tunnel. Jonas valde att köra i spåret (snacka om tvättbräda) och jag valde att köra vid sidan av. Mina packväskor var som mest en 30 cm från väggen så det var lite smånervöst. Tunneln var förvånandsvärd lång och det var total mörker. Spännande värre. Till sist glimmade det till en liten ljusglimt långt framme. Första tanken ”hoppas verkligen det där är dagsljus..:”. Inte mycket att göra, tunneln var för smal för att vända i. Självklart var det dagsljus och det blev väldigt uppenbart att det inte gått tåg på länge då det efter tunneln saknades spår.

Efter tunneln var det dags att slå läger och vilken tur då att vi var 1200 m.ö.h, på en platå med underbar utsikt, fina kaktusar och en massa torr ved. Blev en skön brasa, ett par fina nattbilder och en god natts sömn.

Tips: Vi är nu officiellt ute på en expedition, visst låter det lite tufft? Expedition. Kolla på primus.se, gå in under fliken ”Primus was here”, klicka på ”Expeditioner” och sedan ”Jonas och Roberto”. Roligt!

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

4 reaktioner till “Halvläskig tunnel på väg söderut”

  1. Hej grabbar!
    Om ni bara visste vad äventyrssugen jag blir när jag läser om era spännande etapper. Jag försöker se bortom alla enorma snöhögar och drömma mig bort till våren och min nybeställda BMW S1000RR :-)
    Njut! Det är en order! /////Insnöad Carola i Umeå

  2. Jodå Mette, liiiite att leva upp till där :-) Men grabbarna tar väl sydpolen på nästa resa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *