Biofreaks

Jag och Roberto gillar ju film. Väldigt mycket.

När vi var i Santiago för lite drygt en månad sedan så hade Avatar inte haft premiär än. Efter allt strul med att få motorcyklarna var det då dags att se filmen i Antofagasta istället.

I Chile är det inte lika enkelt att gå på bio som i Sverige. Istället för att, som vi är vana vid, köpa biljetten med reserverade plaster på internet får man snällt ta sig till bion och köa för att köpa biljett. Biljetterna man får gäller för filmen man ska se, men utan angivna platser. Man får snällt köa igen innan filmen börjar.

Första försöket i Antofagasta blev ett antiklimax; vi var visserligen runt tio personer, men vi var ute i god tid. Biljetterna var slut. Dagen efter gick jag och Roberto till bion med gott om tid och köpte biljetter, ställde oss först i kön och fick se filmen med bra platser. Det var alltså 2D-versionen eftersom det i Antofagasta inte finns någon 3D-bio.

Nu, tillbaka i Santiago (och mer eller mindre anledningen till att vi åkte hit igen) vill vi ju såklart se 3D-versionen innan den slutar visas på bio. Igår var det då dags. Vi gick till bion och och köpte biljetter på förmiddagen till föreställningen som började kl 19:30. Vi var där kl sju vilket vi tyckte borde vara gott om tid. Det var 300+ personer i kö! Roberto kollade om vi kunde få pengarna tillbaka och ta en annan föreställning, och det gick bra, men vi kollade ändå om vi kunde få bra platser med de biljetter vi redan hade. Det kunde vi inte, det fanns bara lediga platser längst fram.

Det fanns inget mer att göra än att köpa nya biljetter till föreställningen kl 10:30 dagen efter (idag), då personalen sa att det normalt sett inte var så många besökare. Vi kom till bion ca kl 10 och vi var praktsikt taget de enda i hela biografen. Yes! Nu skulle vi få se filmen och sedan i eftermiddag åka vidare söderut. Men… En liten miss någonstans hade gett oss biljetter till den dubbade spanska versionen och det går minsann inte, så det var bara till att skamset gå ner till kassan igen för att köpa nya biljetter till föreställningen ikväll kl 19:30. Ska bli kul att börja köa kl 18 för att få se en film som vi redan köpt biljetter till. Är man film- och biofreak så är man…

Jag skriver mer om våra bioäventyr nästa gång.

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
 • Into the Wild
 • Babel
 • The Bucket List
 • Motorcycle diaries
 • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
 • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

8 reaktioner till “Biofreaks”

 1. Hoppas bion var bra, med allt jobb ni har haft för att få se filmen. Kram till er båda Jonas mamma.

 2. Tack morsan. Filmen var sjukt bra, och i 3D var den grym.

  Nu ska vi fika och sova så vi orkar köra motorcykel hela dagen imorrn.

  Kram,

  Jonas

 3. My god! Vilket uland! 😉

  Vad är grejjen, saknas det bokningssystem för att ha platsbestämda biljetter eller är det något slags folksport att köa TVÅ gånger?

  1. Folk verkar gilla att köa…

   Skämt åsido. I Chile skulle en liten webb-byrå bli multimiljon-företag på ett par veckor med tanke på vilka kassa hemsidor och datasystem de har här. Jag bara säger det rakt ut.

 4. Menar att 3D-versionen borde bli ännu bättre om det inte innebär att man ser filmen för andra gången. Men jag förstår, ni kunde inte hålla er.

  Aja. Och nope, jag vill inte läsa det ännu en gång =)

  Ha det gott killar

  Kul att läsa om era bravader… Efterlyser dock fler filmklipp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *