På väg mot Geisers del Tatio

(skrevs 13 jan) Befinner oss just nu på c:a 4200 m.ö.h i tältet. Jag har lite huvudvärk vilket nog med största sannolikhet beror på höjen. Inte tar jag det lugnt heller utan måste givetvis iväg och ta en massa kort. Detta när man blir anfådd av att bara böja sig ner :)

Vi åkte från Antofagasta söndagen den 10:e. Det tog emot att lämna släktingarna men det var samtidigt otroligt skönt att vara på väg igen. Tanken var att ta oss till San Pedro utan att köra på motorvägen (Ruta 5). Det gick bra även om vi inte tog exakt den väg vi hade tänkt oss. Men med en karta från 2005 så tycker jag ändå vi lyckades ganska bra.

Övernattade i en gammal flodådra någonstans i öknen. Dagen efter hamnade vi i Calama och inte i San Pedro som tänkt men vi passade på att tanka och äta en fyra-rätters lunch för c:a 60 kr.

I San Pedro hittade vi ingen gratis-camping så vi körde helt enkelt en bit från San Pedro och hittade ett fint ställe under ett par träd, dessa visade sig ha mördar-taggar. Men det gick bra ändå.

Nu är det alltså onsdag om jag tänker rätt. Vi började dagen med att köra in till San Pedro och fixa lite kartor och mat. Sen körde vi till en flod med c:a 29-gradigt vatten…gissa om det var skönt!

Efter någon timme där körde vi vidare uppåt mot ”Los Géiseres del Tatio”. Vi har svängt av vägen och hittat ett riktigt bra camping-ställe. Så otroligt skönt att ha motorcyklar som tar sig fram lite överallt. Skönast är att inte behöva ta några turer och att inte behöva passa tider, utan vi gör allt i vårt tempo.

Imorgon kör vi vidare uppåt. Geisrarna ligger på 4300m så det ska bli väldigt intressant att se hur vi och motorcyklarna klarar höjden. Vi är väldigt nöjda med vår utrustning. Köket, Tarpen och pannlamporna från Primus funkar klockrent. Ställen från BMW är vi helt kära i. Det håller oss svala mitt på dagen i öknen och håller och varma på kvällarna. Stövlarna sitter som gjutna och det är inget problem att gå i dem långa sträckor.

Vi börjar få mer och mer rutin på hur det är att campa och resa runt med motorcyklar. Det är en hel del saker att tänka på och vi kommer hela tiden på småsaker som vi förbättrar och anpassar efter behov.

Är alldeles för trött för att fortsätta skriva nu så det får räcka. Imorgon blir en ny spännande dag!

Ha det bäst!

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

10 reaktioner till “På väg mot Geisers del Tatio”

 1. Hejsan
  Kul att läsa om er resa. För exakt två år tillbaka gjorde vi en likadan resa på våra motorcyklar genom chile,argentina o peru.Det väcker minnen o man blir så sugen på dessa äventyr. Ni har mycket kul framför er o fortsatt lycka till.
  /Harry o Carola

  1. Hej!

   Vad kul att ni följer oss! Nu har vi vilodag och ska internetta lite, det behövs ibland.

   Finns det någon resedagbok eller liknande från er resa som man kan läsa?

   mvh Jonas

 2. Härliga bilder!! längtar tillbaka. Jag ser att ni hade en missräkning på ungefär en timma eftersom ni hamnade i Calama!, det var lite långt ifrån målet, hahaha.
  Fortsätt att ha det bra.
  Aqui por lo menos estoy disfrutando del invierno con mucha nieve y esquiando para pasar el tiempo. Los extraño mucho a todos. Besitos.

  1. Fin hemsida med mycket att läsa och titta på! Har läst lite inlägg och det är kul att se lite vad vi har att vänta oss.

   Är riktigt imponerad av att ni reser med er son. När jag berättar för folk om mina resor får jag ofta kommentaren ”Det gäller att passa på medans du kan”. Underförstått att det på något sätt är försent när man blir äldre eller skaffar familj. Ni är ett klockrent exempel på att detta inte stämmer.

   Ha det bäst!

 3. Vet inte om jag orkar läsa något mer om ert äventyr! Hur fanken ska jag orka kliva upp imorgon och cykla till jobbet när ni far omkring och upplever världen på andra sidan klotet 😉

  Fantastisk läsning och kanonbilder! Lycka till!

  …OK, jag läser väl ett tag till…

  1. Anders, du ska väl inte säga nåt -du som själv rest runt en del 😉

   Men visst blir man avundsjuk på andra som har en annan vardag än en själv, speciellt när det är grått och kallt. Fast nu är det vitt och fint hemma har jag förstått. Dålig tajming med bra vinter hemma när vi är borta. Vi får hoppas på bra vinter nästa gång.

   Fortsätt läsa! Det kommer mera… 😉

 4. Tjena boys!

  Det som slagit mig hela er resa är att ni verkar ha skaplig internetförbindelse mitt ute i vildmarken hela tiden. Hur?

  Underbart grabbar, stick till patagonien nu så jag får se hur öringar längre än 20cm ser ut!

  1. Hej farbror!

   Innan vi åkte så raggade jag lite sponsorer, en av dem är ett företag som tillhandahåller satellit-internet…

   Nej, skämt åsido; vi passar på att surfa när vi hälsar på Robertos släktingar och när vi hittar ett internetcafé eller hostel. Det gäller att ha texter och bilder förberedda, och vi har ju varsin dator med oss så totalt har vi lite drygt sex timmars batteritid. Roberto har skrivit en del på sin dator i tältet!

   Vi ska faktiskt börja röra oss söderut imorrn eller på onsdag, och det är sommar i Patagonien så skit fisk på oss!

   /Farbror Lellky

 5. Hej jag hoppas allt lycka med era resa och att ni behåller er friska,
  MVH
  Soledad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *