Dakar 2010

Vi tog en sväng ut i öknen igår och tittade på slutet av etapp 5 av Dakar. Det var torr, varmt och riktigt dammigt. Tycker synd om kamerautrustningen som nu behöver en rejäl rengörning. Det var riktigt kul att se alla fordon så nära inpå, mäktigt! Vi såg bland annat när Kapten Thomas Berglund (Nr.23) och Annie Seel (Nr.76) kom i mål.

Dakar rallyt har påverkat vår resa en hel del då många tror att vi deltar. Hela vägen upp från Valparaiso till Antofagasta var det folk som frågade om vi skulle vara med och som önskade oss lycka till.

Igår blev det dock lite väl extremt och vi fick känna på hur det måste vara att vara känd. Efter att vi tittat på slutet av etapp 5 åkte vi tillbaka mot Antofagasta. Det finns bara en väg så vi åkte samma väg som alla deltagare till viloplatsen vid Antofagastas landsmärke ”La Portada”.

Vägen dit kantades av människor och alla hälsade, skrek, vinkade och tog kort. Det var mycket trafik och köer då många ville till La Portada och titta. Dock inga problem för oss då vi åkte bredvid vägen och vid korsningar blev vi framvinkade av polisen som stoppade trafiken åt oss (!). Det var bara att vinka, le och köra vidare.

Väl framme åkte vi inte in i inhägnaden för alla deltagare då vi faktiskt inte är deltagare. Detta ledde till att vi parkerade utanför inhägnaden…big mistake. Folk flockades runt oss och ALLA skulle ha ett kort. Vi lämnade motorcyklarna och tänkte att det skulle lugna ner sig om vi gick en sväng. Det hjälpte inte. En promenad på kanske 50 meter tog 10 minuter då vi blev fotograferade minst 100 gånger med alla möjliga olika personer. Ingen idé att säga att vi inte deltog då ingen trodde vi pratade spanska och de brydde sig ändå inte. Måste ändå erkänna att våra ställ och motorcyklar är väldigt fina :)

Vägen hem var lika full av människor och bilar. Många som tutade, vinkade och hälsade. Vi åkte bredvid vägen och blev framsläpta av polisen. Just detta var väldigt bekvämt :)

På fredag ska vi se om vi kan hälsa på någon av de svenska deltagarna. Gärna Annie Seel då hon omnämnt våra motorcyklar som ”plast-dakarer” vilket vi tycker är väldigt roligt (och sant).

På söndag eller måndag åker vi vidare norrut. Vi är riktigt sugna på att komma iväg nu men inväntar helgen så att vi kan säga hej då till familjen här. Vi har haft det hur bra som helst och har även hunnit med att leka en del med motorcyklarna i öknen. HUR kul som helst.

Ha det bäst!

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

5 reaktioner till “Dakar 2010”

 1. Tjena killar

  riktigt roligt att kunna följa er på eran resa. Grymt imponerad av att ni gav er iväg på det sätt ni gjorde.

  Kul att alla tródde att ni deltog i Dakar, måste ha varit en bissar känsla.

  Grymt fina bilder, man blir något avundsjuk nu när det är 5 dec snö minst och 15 minus här.

  Ha det bra killar och kör försiktigt vidare.
  Jag kommer fortsätta följa er här.

  1. Hej hej,

   Vi blir väldigt glada över att bloggen är uppskattad :)

   Vi gav oss iväg på denna resa med inställningen att saker och ting löser sig. Och det har visat sig stämma hittills, även om det gått tungt ett par gånger. Just nu har vi det väldigt bra och vi njuter för fullt.

   Ska fortsätta lägga upp bilder och lite video för att lätta upp vintermörkret där hemma lite :)

 2. Bild 6. Satans jävlar helvetes satan vilken bra bild! Jag lägger gärna in fler (alla?) superlativ jag kan för den bilden om så önskas? Superbra bild Roberto! Bra motiv Lellky! Fin öken Chile!

  1. Ja, vi vill ha fler superlativ!

   Och jag tackar för punkt två :) Jag kan vara ett bra motiv ibland när jag vill…

   Det blir en affich av det på min vägg sen. När jag har en vägg.

   En liten kul detalj om öknen är att den är 105’000kvkm, så det finns mycket kul ställen att köra på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *