Viña del mar till Antofagasta dag 2

Vi kom igång igen klockan 8:40 efter att vi fixat i ordning allt samt efter att ha fotat lite. Frukost, en sandwich med avocado och kyckling, åt vi vid en liten hamnstad som heter Chanaral.

Kroppen var mör, axlarna och nacken gjorde oss påminda om att vi inte kört på ett tag och vi hade en lång dag framför oss. Nu körde vi verkligen i öknen. Motorvägen gick oftast spikrakt och man såg flera kilometer framåt. Atacama är enligt wikipedia den torraste platsen på jorden och det märks verkligen. Vi hade visserligen vatten med oss men man känner verkligen hur torrt det är bara av att andas. Landskapet växlar mellan av vara kullar av grus och sand, och slätter med grus, sand eller sten. Det växer ingenting här. Det enda levande man ser är fåglar och andra människor.

Vi hade hört innan att det skulle vara tråkigt att köra i öknen, tydligen skulle det inte finnas någonting att se och ingenstans att stanna. Men det var helt fantastiskt. Vi brukar ju iofs tycka det mesta är fint och bra och självklart blir det mer spännande om man aldrig sett en öken förut. Efter ett långt pass på eftermiddagen kom då äntligen Antofagasta och vi var framme hos släkt och vänner -igen.

Jag blev magsjuk på kvällen så mitt firande av nyår blev begränsat till en väldigt god middag och en öl, men de andra hade kul hela natten med fyrverkerier mm. Se Robertos bilder på facebook om du inte redan sett dem.

Flera gånger både på onsdagen och torsdagen fick vi frågor om vi skulle vara med i Dakar-rallyt som startade i Argentina den 1:a jan och kommer till Antofagasta den 6:e. Hojarna heter ju Dakar så frågan är väl relevant, förutom att vi har ganska mycket packning. Hur som helst så ska vi givetvis åka och titta på när de kommer hit till Antofagasta den 6:e januari. Annie Seel är med i år igen så henne ska vi heja på!

Kolla gärna in dakar-rallyts video-uppdateringar!

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
 • Into the Wild
 • Babel
 • The Bucket List
 • Motorcycle diaries
 • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
 • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

8 reaktioner till “Viña del mar till Antofagasta dag 2”

 1. Hej Grabbar!

  Verkligen trevligt att läsa om er häftiga resa. Skönt att fly vardagen lite en sådan här kall dag i Stockholm. Det var minus 15 grader i morse och nu på eftermiddagen är det lite varmare, bara minus 13 grader. Känns som att det är ett tag tills det blir dags att rulla ut hojarna igen. Dessbättre brukar tiden gå fortare än man tror att den ska göra I mars någon gång blir det nog premiärtur med grushojen. Skulle varit riktigt roligt att se Dakarrallyt på plats. Får dock nöja mig med att följa det på tv. Eurosport visar ett 45 minuter långt sammandrag varje kväll. Må väl och kör försiktigt!

  1. Hej Mats,
   Kul att du uppskattar vår blogg! Som du säger så brukar tiden gå fort även om man för stunden känner att den kryper fram.

   Det är mäktigt att se alla fordon på plats! Även om vi fick äta väldigt mycket damm :)

 2. Hej på er båda!
  Vi följer er resa och tycker att det är mycket trevligt att ni uppdaterar er sida så bra. Nu kunde vi bara inte lämna er utan att berätta hur det är hos oss i Åsele just nu. Vi har KALLT, -36, och vi skall åka till Tumba i morgon. Gissa om vi är glada att vi då sitter i bil under resan! Hoppas temperaturinformationen ytterligare höjer er njuter-av-resan-faktor!
  Ha det fortsatt bra och var rädda om er!

  1. Hej hej!

   Vi tycker det är roligt att visa vad vi gör och det blir roligare och roligare ju fler som tittar och läser :)

   -36 är väldigt svårt att ens föreställa sig här. Berättade för mina kusiner om det och de tror inte det är sant.

   Vi njuter av resan för fullt och ska snart röra oss än mer norrut i Chile.

   Ha de bäst!

  2. Hej Helen och Svenne!

   Vad roligt att ni följer oss! Och ja: njuter-av-resan-faktorn förhöjs ytterligare av att höra om minusgrader, även om det var längesen det var riktig vargavinter hemma. Jag gillar ju faktiskt vintern -när det är kallt och vitt!

   Hälsa alla vi känner!

 3. Hej hej! Vilken fin sida ni har gjort, man blir ju imponerad! Fortsätt skriva och inspirera! Gott 2010 önskar Elin

 4. Tjena lejky! Comó estás mamón! 😉

  Fina bilder under vad som verkar en spännande så kallad roadtrip! Men varför är det bara en massa natur och motorcyklar överallt.. Vart är brudarna liksom!!

  Hittade hit efter en nyfiken googlesökning. Ska titta in lite då och då för att se vad ni pysslar med..

  Lycka till!

  Thomas

  1. Tack för berömmet, de flesta bilderna har dock Roberto tagit.

   Brudarna är på festerna vi besöker på kvällarna. Då har vi dock inte kameran med oss.

   Kul att du hittade oss, kom gärna tillbaka!

   mvh Jonas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *