Sköna dagar i Vina del Mar

Eftersom båten är försenad en vecka får vi försöka fylla vår tid så gott det går. Vi är nu i Vina del Mar som ligger precis norr om Valparaiso (faktum är att de två städerna numera sitter ihop). Vi bor i samma område som Robertos moster, i en liten lägenhet med kök och två sängar. Mauro och Diana bor ett stenkast ifrån oss i en likande lägenhet.

På dagarna har vi vandrat runt i staden, legat på playan, shoppat lite och ätit god mat och glass. På kvällarna har vi besökt Robertos moster och fikat och pratat. Det är jättekul att få komma nära vanliga människor, som man inte hade fått om inte Roberto hade haft så stor släkt :)

Planen just nu är att åka till en stuga som ligger en bit norrut i La Ligua och bo där resten av veckan medans vi väntar på motorcyklarna. Busstrafiken är jättebra i Chile, så imorrn förmiddag tar vi bussen dit. Kostar ca 30kr, ett ganska bra pris för en bussresa på 80km.

Det var en liten statusuppdatering från oss, vi hoppas att vi får börja skriva om vårt motorcykeläventyr snart.

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
 • Into the Wild
 • Babel
 • The Bucket List
 • Motorcycle diaries
 • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
 • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

8 reaktioner till “Sköna dagar i Vina del Mar”

 1. Åh vad härligt ni verkar ha det fast va trist att motorcyklarna är försenade!!
  På tisdag drar vi iväg till usa. Ska bli jättekul. Jag har beställt en level 2 skyddjacka BMW så till sommaren ska jag åka både säkert och svalt :)
  Kram Anna

 2. Hej allihopa!

  Oh, vad jag blir avundsjukt !.Här är det mycket kalt just nu.
  Fina bilder. Chile är ett vacker land.

  Tråkigt med förseningen av båten.Ville passa på och rätta till avståndet Santiago- Antofagasta. Det är 2300 km och inte 1000 km. Här behövs uppdatering för vidare planering.

  Hoppas att ni försätter att ha det bra.

  Kramar

  Juan Carlos

  1. Jag skickar ett mail. Har inte sa bra internet-anslutning har, och ingen telefon.

 3. Hej killar!

  Beklagar men jag hade helt fel om avståndet Santiago-Antofagasta. 1300 km verkar mer korrekt.
  Hoppas att ni får era motorcyklar snart.

  Ha det bra i värmen.Här är det bara -10.

  Kramar.

  Juan Carlos

  1. Nej, och jag blir mer och mer frustrerad för varje dag som går. Preliminärt nytt datum (tredje gången gillt?) är den 28:e dec. Problemet är att tullen har strejk i Valparaiso för tillfället… Bättre tajming får man leta efter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *