De som väntar på något gott

Planen var att hämta hojarna i Valparaiso på tisdag och köra tillbaka med dem till Santiago där vi bor fint och praktiskt. Allt med försäkring är avklarat och det har verkat som om allt fortsättningsvis skulle gå smidigt. Vi har till och med köpt ny olja till motorcyklarna.

Men… Och ett ganka tråkigt ”men”, hojarna är försenade.

Båten, som skulle vara i hamn den 12:e, kommer nu istället den 19:e. Det är lite väl tajt innan julafton med tanke på att vi ska fira jul i Antofagasta som ligger ca 1000km från Santiago, och däremellan är det öken i flera timmar. En tur som vi beräknar borde ta (minst) två dagar.

Nu funderar vi på om vi ska åka ifrån Santiago till La Ligua, där det finns mer släktingar till Roberto, och vara där några dagar innan båten kommer.

Förseningen gör inte så mycket egentligen, vi kommer ju ha gott om tid att köra motorcykel ändå. Nu har vi dessutom lite sällskap av Robertos bror med flickvän.

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
 • Into the Wild
 • Babel
 • The Bucket List
 • Motorcycle diaries
 • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
 • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

7 reaktioner till “De som väntar på något gott”

 1. Inget dåligt som inte för något bra med sig! Den stora fördelen blir ju förstås att ni nu har större (läs: längre) möjligheter till att överinta goda viner, utan att oroa er för att ni ska köra dagen efter! :)

  1. Dessutom har de tid att äta smörgåstårta och prova på lite chilensk älgjakt. El Caza del Mooso.

 2. Hola hijo, que tal?. espero todo esté bien. Yo viajo mañana, asi es que nos vemos pronto,
  Avisame hoy si necesitan algo de aqui, tu o Mauro. Donde andan ahora?
  Muchos cariños a todos.
  Besos.

 3. Tusan vilken resa (med eller utan hoj)! Passa på att suga in allt. Denna resas storhet kan endast ni själva förstå. Något som ni kommer att märka när ni om något år kommer minnesdroppa med kompisarna här hemma. ”jaha den storyn igen blabla” kommer det att låta.

  manejar con seguridad!

  1. Javisst är det häftigt. Jag blir mer och mer sugen på att köra motorcykel för varje dag som går. Det är inte jättevanligt med ”stora” motorcyklar i Chile, de flesta motorcyklarna man ser (även om de ser ut som stora 1600 kubiks Harley) är bara runt 200-250 kubik.

   Hojarna kommer om en vecka (om allt går planenligt) så då börjar äventyret…

 4. God Jul o Gott nytt år grabbar
  hoppas att det går lite bättre
  i fortsättningen

  Ulla o Ingvar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *