Nu sticker vi med pepparkaksmotorcykeln!

Helgen har varit fantastisk!

Fredagen inleddes med hemmakväll med morsan, med ett glas vin i TV-soffan. Lördagen bjöd på pepparkaksmotorcykelbak med glögg hos Anna. Roberto och Anna gjorde dessutom ett jättefint pepparkakshus.

Igår kväll åt vi middag med mammorna och vänner på fin restaurang. Mycket trevligt. Mindre trevligt är dock att säga hej då till alla. Det känns tungt att behöva lämna alla nära och kära här hemma, men samtidigt har vi ju väldigt mycket fantastiska äventyr att se fram emot.

Karin tipsade om en artikel som handlade om ”Gypsettare”, ett ord jag aldrig tidigare hört. Men slutklämmen på artikeln stämmer väldigt bra in på oss:

Det som vid första anblicken kan te sig som en skön slapparstil, är egentligen ett högst medvetet livsval.
– Gypsettare är drivna människor som tänkt över hur de vill leva sitt liv. Och jobbat hårt för att komma dit de är.

Man skulle väl kunna säga att vi jobbat ganska hårt för att den här dagen ska komma!

Planet går från Arlanda kl 16:00. Ska bli skönt att känna känslan som infinner sig när man kommit ombord på planet, då är det för sent att ha glömt något och man kan lugnt luta sig tillbaka och njuta av åkturen.

Vi ses igen nästa vår!

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
  • Into the Wild
  • Babel
  • The Bucket List
  • Motorcycle diaries
  • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
  • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

2 reaktioner till “Nu sticker vi med pepparkaksmotorcykeln!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *