Packat och klart!

Idag har vi varit sådär duktiga som man är ibland då man gör någonting riktigt roligt!

Vi började dagen med att sprida ut all vår packning på Robertos vardagsrumsgolv för att få en överblick. Min största farhåga har hela tiden varit att vi skulle ha för mycket prylar med oss så att det helt enkelt inte får plats i väskorna, och då skulle vi heller inte kunna köra allting från hamnen på en gång!

En annan anledning till att vi först spred ut allt var för att packa ner en sak i taget och skriva upp varje pryl på en lista. Egentligen två listor faktiskt; en till oss själva för att hålla reda på vad vi har skickat med båten och vad vi ska ta med oss på flyget, och en lista som innehåller de dyraste prylarna (motorcyklarna bland annat 😉 ) som ska in till fraktfirman som försäkringsgrund. Vi vill ju inte vara ofärsäkrade. Det är ännu inte helt klart om vi ska välja fraktfirmans försäkring eller om vi ska hinna hitta en annan.

När vi packade ner allt i väskorna som vi komprimerat, förutom ställen (de ska vi ju ha på oss), blev jag väldigt lättad när det visade sig att vi faktiskt har lite plats kvar. Det blev inte knökfullt som jag hade trott!

Nu till själva packandet av lådan. Två av sidoväskorna staplade vi på varandra bak, mellan hojarna. Två av sidoväskorna fick stå mellan framgaffeln och motorn, en under varje hoj. De lösa framhjulen ställde vi längs med ena sidan och la liggunderlagsmaterial (vad heter det egentligen?) mellan, och knöt ett snöre som hjulet fick som stöd tills väggen kom på plats.

MC-ställen packade vi i våra stora (109 liter) vattentäta packrullar från Ortlieb. En hade vi sedan i somras, tack John för att jag får låna den!, en är införskaffad från Ava. Hjälmarna ligger i toppboxarna, som i sin tur ligger upp-och-ner ovanpå hojarna. Våra stövlar är bland annat intryckta mellan bakhjul och bakskärm, eller jag vet att två av dem är det i alla fall. Roberto såg du de andra två?

Nu kan vi konstatera att det tar två personer två dagar att ställa ner två motorcyklar i en låda.

Men bara för att vi jobbat hårt i två dagar med packningen betyder det inte att vi är trötta på motorcyklar, tvärt om! När vi kom hem från garaget såg vi de två första delarna från Long Way Round, med Ewan McGregor och Charlie Boorman. De hade ett helt team som fixade allt åt dem. De fick till och med gratis motorcyklar. Nu kan vi visa hur enkelt det är för två (nästan) vanliga killar att göra samma sak, själva.

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
 • Into the Wild
 • Babel
 • The Bucket List
 • Motorcycle diaries
 • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
 • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

7 reaktioner till “Packat och klart!”

 1. Ja killar, ni liksom vi kommer nog att komma underfund med att man alltid får med sig för mycket grejor. Det finns fortfarande saker som vi inte använt efter 3 månader ute så nu skickar vi hem en del från Thailand med ungarna när de kommer ned o hälsar på. Skulle vi framöver ha glömt någonting så går det antagligen att köpa i närheten av där vi befinner oss.

  Var nu rädda om er….

  Kjell o Karin

  1. Ja i nuläget så håller vi oss till en packlista som vi hittade på nätet, men vi har även fyllt på den listan med egna grejer.

   Jag tror som ni säger att vi kommer att skicka hem/slänga grejer under resan.

   Kör försiktigt!

   mvh Jonas

 2. Ja vi kommer fortfarande ihåg känslan den dagen vi faktiskt gav oss iväg. Obeskrivligt, det stod säkert hundra människor i hamnen och vinkade av oss.

  1. Hi!

   We start in Chile but the plan is to get to Argentina as well, and maybe some other countries. It all depends on how fast we want to travel. But we are riding motorbikes, so it could be fast :)

   We would defiantly (spelling?) meet up with you guys. Riding together is always more fun.

   Take care!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *