Motorcyklarna servade

Nu har vi servat motorcyklarna på Ava och hämtat en hel låda med prylar, reservdelar och bra-att-ha-saker :)

Idag hämtade vi våra servade motorcyklar som vi lämnade in på Ava MC i början av veckan.

Tydligen har vi varit ganska dåliga på att serva dem under sommaren. De var nyservade när vi köpte dem i Juli, då hade de gått ca 2000 mil och hade nytt drivpaket mm. Nu när vi lämnade in dem ville vi egentligen bara ha en kontroll så vi visste att allt var ok med hojarna, men tydligen så har vi kört lite mer än vi trodde i sommar.

1800 mil har vi kört sedan vi köpte dem! Med andra ord var det dags för 4000-mila servicen. Den innefattar kontroll av vätskor, byte av tändstift samt ventiljustering.

Vilken skillnad det blev! Motorn går jämnare, tomgången är bättre och draget är mycket bättre. Vi var liksom vana vid dem som det var, så nu var det som om vi hade köpt varsin ny cykel :)

Vi hämtade även grejer. Erik hade plockat ihop en mastodont-order med nya däck fram och bak, samtliga lampor, centralstöd, motorbåge till min hoj, packrulle mm mm. Det var rena julafton!

Nu återstår att se om vi hinner montera allt på hojarna innan vi skickar dem om lite drygt en vecka…

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
  • Into the Wild
  • Babel
  • The Bucket List
  • Motorcycle diaries
  • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
  • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *