Lådbygge – sista delen

I morse åkte vi till Packsnabben för att hämta vår låda.

Den var stämplad överallt och vi fick kopior på firmans certifikat så att vi kan undvika strul i tullen…hoppas vi.

Med virke inräknat så gick hela jobbet på totalt 2100kr vilket vi delar på. Billigt och smidigt jämfört med alternativen.

Så nu är det bara till att ställa hojarna på plattan och skruva på sidorna. Klart! Eller, riktigt så enkelt är det inte men nästan. Bråttom är det i alla fall för det snöade på morgonen och jag måste köra ut min hoj till verkstan där vi ska skruva ihop lådan.

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
 • Into the Wild
 • Babel
 • The Bucket List
 • Motorcycle diaries
 • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
 • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

4 reaktioner till “Lådbygge – sista delen”

 1. Fan det närmar sig på riktigt. Wow. Jag vill också!! Kan ni inte slänga in en extra hoj när ni ändå är igång?

 2. Vi kan lägga in en sån där lite knattecross till dig, men du får ta med dig egen ryggsäck!

  Eller förresten… Du har ju faktiskt råd att flyga dig en motorcykel med helikopter, så nej vi tar inte med någon till dig :)

 3. Nästan så man skall ta ut några semesterdagar o flyga ner o hälsa på er under den kalla mörka vintern här i Sverige…

  1. Det går gifvetvis alldeles utmärkt! Motorcyklar finns att hyra på plats om du känner för att åka på lite touring :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *