Lådbygge – fortsättning

Idag åkte jag till Packsnabben i Almnäs, Södertälje för att beställa en låda.

Vi kom igår kväll fram till att vi hade tre alternativ när det gällde vår låda eller vårt emballage som det så fint heter i fraktbranchen.

Alternativ ett var att bygga lådan från grunden med helt vanligt trävirke från brädgården och värmebehandla hela lådan när den var färdig.

Alternativ två var att bygga lådan med KD-märkt virke som man kan köpa från brädgårdar med speciellt sortiment, och

Alternativ tre var att helt enkelt beställa en låda från ett emballeringsföretag och detta alternativ är i praktiken det enda man kan välja om man ska följa standarden ISPM 15 som gäller transport med trä som emballeringsmaterial. Läs mer om ISPM.

Vi hittade lite olika firmor på nätet och bäst och närms var Packsnabben i Almnäs, Södertälje. Jag ringde dit och fick ett bra pris på stommen till den låda vi skulle bygga. Vi tänkte först bara beställa stommen och själva klä lådan med plywood (vilket är undantaget från ISPM 15) för att det skulle bli billigare. Men eftersom vi ville undvika missförstånd så åkte jag helt enkelt ner till grabbarna i Almnäs och då visade de sig att de kunde bygga hela lådan åt oss, och vi fick dessutom med lite extravirke vi kunde använda. På eftermiddagen ringde de och lådan var redan klar! Det kallar vi snabbt jobbat.

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
  • Into the Wild
  • Babel
  • The Bucket List
  • Motorcycle diaries
  • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
  • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *