Hong Kong – AMC, KFC, BMW, Subway, Jeanette, stränder och shopping

Som vanligt ligger vi efter med bloggen…nu kommer ett inlägg jag skrev i Hong Kong men aldrig postade då vi reste vidare. Jag är för lat för att ändra det nu så jag postar det nu iallafall. Vi är nu i närheten av Shanghai och har det som vanligt bra. Förhoppningsvis kommer ett till inlägg snart med det senaste vi gjort…som var helt fantastiskt! Nu till inlägget:

Vi har gjort det vi brukar göra i storstäder, ätit skräpmat, tittat på bio och tittat på tv. Nice nice :) Och så har Jeanette kommit! Vi hämtade henne på flygplatsen med en mycket fin skylt så att hon skulle se oss:

Med Jeanette kom också lite regn…inte så att vi skyller regnet på henne. Inte alls. Men det kom samtidig som hon kom 😉

Hong Kong är rent. Väldigt rent. Och så är alla rädda för svininfluensan. Allt steriliseras och rengörs, ofta varannan timme. Till exempel har de en skyddande plastfilm över alla hissknappar som byts ut 10ggr om dagen. Ansiktsmasker är vanliga och överallt uppmanas man på olika sätt att inte föra smittor vidare. I en stad med c:a 7 miljoner invånare är detta väldigt bra och det gör nog stor nytta. Men det är väldigt mycket big-brother över många saker. Allt övervakas och det är böter på allt möjligt. Till exempel kostar det 2000 hkd (c:a 2100 kr) att äta i tunnelbanan och 5000 hkd att röka på offentlig plats.

En av dagarna åkte vi till Lamma. En ö som ligger c:a 20 minuter från Hong Kong. Det fanns inga bilar och det kändes som om storstaden var väldigt långt bort. Vi badade i havet och blev lite myggbitna…ahh…ö-liv :)

Lellky har för övrigt köpt en fin liten kamera och en liten stor hårddisk. Mer shopping än så har det inte blivit då de flesta affärer i Hong Kong är märkesaffärer (Rolex, Hugo Boss…osv). Kläder får vänta till Peking där det är mycket billigare eftersom allt är kopior 😉

Det är lite annorlunda att resa tre och det märkte vi av ganska snabbt. Tre viljor istället för två. Men nu har vi samkört oss och glider med lyxtåg mot Huangzhou i närheten av Shanghai. Där ska vi klättra upp för ett heligt berg, förhoppningsvis se lite munkar och lite fina vyer.

Det är skönt att vara tillbaka i Kina igen. Hong Kong är visserligen en del av Kina men det är som att vara i ett annat land. Allt är annorlunda. Direkt när man går över gränsen märker man detta. Ena sidan är klinisk ren och alla pratar engelska. Andra sidan är…mindre ren och ingen pratar engelska. Men det är väldigt skönt att en coca-cola kostar 3 kronor igen!

Hörs och ses!

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

1 reaktion till “Hong Kong – AMC, KFC, BMW, Subway, Jeanette, stränder och shopping”

  1. Tiden springer iväg och jag glömde såklart skicka med presenten. Den ligger dock i frysen…. En påse gajjfels.
    Som tröst/morot så lovar jag gratis gajjfels hela sommaren istället. Fick fisketidningen idag. Det finns tydligen mycket
    och stor fisk i norrland så jag spar en åt dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *