Från Saigon i Vietnam till Kina

Äntligen kommer vi åt bloggen! Lite krångligt i Kina tydligen :)

Sist vi skrev var vi i Saigon i Vietnam. Det var inga problem med visumet till Kina (uppenbarligen) och vi flög till Hanoi samma dag.

I Hanoi åkte vi till Halong Bay. Det är en skärgård med mer än 3000 kalkstensöar. Stora (och då menar jag stora) grottor, drakbåtar, kajaker, sol och blå himmel…behöver jag säga mer? Näe…titta på bilderna istället :)

Från Hanoi åkte vi med nattåg till Lao Cai. Där åt vi frukost och därefter åkte vi golfbils-taxi till den kinesiska gränsen :) Gränsövergången gick smidigt, vi hade läst att det fanns risk att de skulle konfiskera vår guidebok (Lonely Planet – China) eftersom den inte visar Taiwan som en del av Kina eller något sådant. Men det var ingen som helst fara.

Sen kom vi in i vad som i guideboken beskrivs som ”no english land” och det stämmer till 100%. Bara på ett par hundra meter var det verkligen som att kliva in i en annan värld. Borta var alla engelska skyltarna. Borta var alla tuk-tuk förarna. Borta var alla rop som frågade var man skulle eller om man letade efter boende. Väldigt skönt men samtidigt kände man sig väldigt vilse. Vi lyckades hitta en uttagsautomat och sedan busstationen. Planen var från början att åka till Kunming men efter att ha sett en fin bild i guideboken så blev det Yuangyang istället…se bilderna så fattar ni nog varför :) Det är helt makalöst vackert. Dessutom så, hör och häpna, kan man gå omkring i solen här utan att svettas bort! Man kan gå i en trappa utan att ens bli fuktig. Efter snart tre månader i tropisk hetta är det väldigt skönt med lite torrare luft.

Vi blev väldigt väl mottagna på vårt hotell i Yuangyang (元阳县?). Första kvällen blev vi bjudna på middag. På menyn var det delikatesser som tupp-huvuden, hönsfötter, hela friterade småfiskar och hundkött. På det hela taget en väldigt god och trevlig middag.

Dagen efter hyrde vi tillsammans med 3 andra en minibus med chafför som körde runt oss. Dagen började 05.00 med att titta på soluppgången. Sedan en massa fina ställen och byar och slutligen en magisk solnedgång. Vi spenderade ytterligare en heldag i Yuangyang och sedan tog vi en buss till Kunming som är provinsen Yunnans huvudstad.

Bussresan tog oss genom ett underbart fint landskap samtidigt som vi fick uppleva mindre underbara lukter…t.ex så rökte de i bussen. Men på det stora hela så gick den drygt sju timmar långa bussresan smärtfritt. Det är intressant att resa runt här i Kina. De pratar som sagt väldigt lite engelska, vad man än gör blir ett litet äventyr och ett test av ens tålamod. Men baserat på vad vi har sett hittills på bara ett par dagar så är det helt klart värt allt besvär!

Ha de bäst allihopa!

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *