Kambodja till Vietnam

Just nu sitter jag pa ett internetcafe i Phu Quoc, Vietnam. Inlagget som foljer skrev jag for ett par dagar sedan men jag hann aldrig publicera det. Har inte a,a,o sa det far bli lite blandat :)

Konstigt att vi med i princip obegränsat med tid inte riktigt hinner med det här med att blogga. Man skulle ju kunna tänka sig att tillfällena att dra fram datorn och bara sätta sig och skriva skulle vara många. Men så blir det inte. Det är alltid något annat, man träffar folk, man ska äta middag, man är för trött…osv. Det är inte heller så att det inte finns saker att skriva om, det händer hela tiden saker och man ser hela tiden nya och intressanta saker.

Iallafall…här är en liten sammanfattning av senaste tiden:

Siam Reap – Tempel, tempel, tempel och en massa cyklande.

Angkor Wat och tempelområdet runt omkring är inte direkt litet. I 35-gradig hetta är det inte något man tar sig igenom på en dag. Eller två. Speciellt inte om man cyklar, vilket kan tyckas lite galet men är nog det skönaste sättet att se alla tempel på då man rör sig i lagom takt och kan stanna precis vart man vill. Vi hade ett tredagars-pass (40 USD) till området, de första två dagarna cyklade vi omkring hela dagarna. Den tredje dagen såg vi soluppgången över Angkor Wat och sen fick det räcka med tempel!

Vi har pratat mer och mer om att ta oss fram själva på något sätt och motorcykel är ett lockande alternativ. Vi läste i Lonely Planet att man kunde hyra dirt-bikes för mellan 40-50 USD / vecka i Phnom Penh så det fick bli nästa mål…fast vi tog en liten omväg till Battambang för att få åka lite båt också.

Battambang – Skön båttur och startpunkten för ett liv på två hjul 😉

Efter en skön båttur på sju timmar sittandes på taket på en avlång speed-boat var vi framme i Battambang. Tog in på Golden Angkor Hotel och gick en sväng för att kolla in staden. Gissa om vi hittade dirt-bikes. Jag har bara åkt mopeder och lätta motorcyklar förut. Antingen halv- eller helautomatiska. Inget med koppling eller speciellt tungt. Men hur svårt kan det vara? Så vi hyrde först en och körde iväg en bit från stan för att jag skulle kunna övningsköra lite. En halvtimme senare var vi tillbaka i affären och hyrde en till…sen var det bara att dra iväg. HUR kul som helst. Oändligt långa grusvägar genom ett underbart landskap gör att man bara vill fortsätta åka. Och den lagom invecklade planen bestämde vi oss för att följa…så vidare till Phnom Penh!

Phnom Penh – Träffade Ivan och Astrid.

På bussen mot huvudstaden ringer Lellkys mobil. Det är Ivan som ringer och meddelar att han och flickvännen Astrid är i Kambodja nu och vill träffas. Så de fick sätta sig på en buss till Phnom Penh de också och ett par timmar senare träffades vi utanför ett tempel. Det är en rolig känsla att träffa folk hemmifrån, det blir lite overkligt på något sätt.

Phnom Penh – Koh Kong – Sihanoukville – Kampot – Phnom Penh med dirt bikes!

Helt galet roligt var det! Klart det basta sattet att ta sig runt i Kambodia. Galler bara att halla huvudet kallt i trafiken :) Skriver mer om detta i nasta inlagg sa det far racka med lite bilder tills dess!

De narmsta dagarna ska vi ta oss till Saigon och fixa visum till Kina. Har last pa en hel del om Kina och bade jag och Lellky langtar dit.

Ha de bäst tills nästa gång!

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

1 reaktion till “Kambodja till Vietnam”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *