Skavsår från tredje paret flipp-flopp

Nu har vi varit i Bangkok nästan en vecka och tiden går fort när man har roligt.

Bangkok är stort och vi har gått mycket. Det är varmt, smutsigt och vi har båda diverse skavsår på fötterna som inte riktigt vill läka. Men vi har köpt på oss ett mobilt apotek med sårtvätt, plåster och diverse bra saker.

Vad har vi gjort i Bangkok då? Vi har mest tittat på saker och shoppat lite film och datortillbehör. Vi har också varit på Sea World och sett flera filmer på bio.

Idag var vi på IMAX på Siam Paragon som är ett stort köpcentrum och sett filmen Monsters vs Aliens i 3D. Det var helt sjukt coolt. Man var liksom i filmen och ibland fick man nästan ducka när något i filmen kom flygande ”ut ur” bioduken. Sen såg vi filmen Race to Witch Mountain på lyx-bio. Lyx-bio innebär att man först får sitta i en lounge med massagefåtöljer och dricka öl, sen får man varsin elektriskt fällbar fåtölj med filt och kudde. Alltihop för 600 baht :) Vi har också sett filmen Knowing med Nicolas Cage och Fast and the Furious 4 med Vin Diesel på Digital-bio. Det var helt sjukt bra bild. Inget brus eller nåt sånt. Från och med nu tänker jag inte gå på bio på Heron City, jag åker nog hellre till Bangkok och går på bio 😉

Igår var vi och tittade på ett par stora tempel. Det var helt galet fint och storslaget. Som allting annat fast med mer guld. Bilderna får tala för sig själva :)

Självklart har vi också besökt MBK, Siam Discovery och Pantip plaza som alla är stora köpcentrum -varje 10ggr större än ett köpcentrum i Stockholm. Ska man se allt i MBK så får man knata runt i två dagar (vilket vi också gjorde).

Jag har aldrig vart i en så stor stad som denna och jag kan inte fatta hur stort allt är. Det går verkligen inte att beskriva med bilder och ord…

Imorrn går bussen, och sedan båt, till Koh Samet där vi ska stanna ett par dagar.

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
 • Into the Wild
 • Babel
 • The Bucket List
 • Motorcycle diaries
 • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
 • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

3 reaktioner till “Skavsår från tredje paret flipp-flopp”

 1. Mycket kan ju hända på fem år men ni kan ju kolla om stället jag bodde på på Samet finns kvar. Det ligger i änden på stigen som börjar här:
  http://per.wiklander.biz/showPics.php?id=20&albumName=2004-03-04%20Thailand

  Se skylten för namnet på stranden. De följande 10 bilderna visar hur det såg ut då iaf. Det låg en bit ifrån den stora stranden och var ganska ostört med sköna ägare. Kolla om de har kvar min bild från Letour i Chamonix :-)

 2. Om jag går till den bio sömnar jag nog med detsamma, det ser för skönt ut!!. Vackra bilder!!.
  Vi har firat påsk med fint väder, trädgårdsarbete och lite fest i goda kompisar sällskap.
  Många krammar. Saknar er.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *