På Koh Tao…igen!

Sen lyxvistelsen på Longtail Beach Resort har vi tagit det lugnt här på Koh Tao och hunnit med en hel del dykning men även ett par långa promenader. Riktigt kul att dyka med Nicklas! Eftersom han är divemaster blir vi en egen grupp och kan simma runt precis hur vi vill :) Har tagit galet många bilder och filmat en hel del under vattnet.

För ett par dagar sedan gick vi till ”Mango Bay” för att snorkla. Vi berättade för tjejen vi hyrde fenor av att vi skulle gå dit. ”Walk?! No! That’s very far!!”, sa hon med en uns av panik i rösten. Roligt med tanke på att ön från norr till söder är typ 8 km…så det kan rent avståndsmässigt aldrig vara riktigt långt någonstans. Vi promenerade iväg och c:a en timme senare och otaligt många höjdmeter upp och ner senare var vi framme.

Snorklingen var helt underbar. Vi hittade ett stort fiskstim som håller till på mellan 5-10m djup och lekte med fiskarna i någon timme. Svårt att beskriva känslan av att simma in i ett fiskstim och bli helt omringad av tusentals fiskar som långsamt simmar runt en. Overkligt och helt fantastiskt. Idag blir det mer snorkling, hoppas på bra siktdjup och fina fiskar.

Thailand är underbart. Även om just de här öarna ger en idyllisk bild av Thailand. Man ser ingen fattigdom eller elände då i princip alla som bor här jobbar med turister på ett eller annat sätt. De jobbar hårt med långa dagar men de vi pratat med trivs riktigt bra. Det är tyvärr inte lika lätt i andra delar av landet och vi kommer säkert få se mer av detta när vi rör oss på fastlandet.

Det jag gillar mest är alla som ler med hela ansiktet. Vilket är i princip alla. Ett leende som inte bara involverar mungiporna och aldrig når ögonen utan ett leende som delar hela ansiktet med ögon som skrattar. De må leva ett hårdare och enklare liv, men de lever så mycket mer intensivt, glatt och i stunden.

Som ni märker har vi inte kommit så långt rent geografiskt på vår stora resa. Efter mer än en månad har vi varit på Koh Tao, Koh Phangan och…ja just det, ett par timmar i Bangkok. Men vi är inte ledsna för det! Bara det att om vi fortsätter i den här takten kommer vi inte ha lämnat Sydostasien förrän 2012 😉

Planen som den ser ut just nu är att lämna Koh Tao imorgon för att åka till Bangkok. Där har vi en ambition om att utforska staden, trots att det kommer att vara mellan +35-40 grader. Efter kanske en vecka där ska vi till lite andra öar, Koh Samet och min favvo-ö Koh Chang. Sen är det dags att lämna Thailand och ge oss in i Kambodja.

Just det, har börjat titta på Planet Earth nu och listan över ställen att besöka blir inte kortare direkt :)

Ha de bäst och hoppas våren sätter fart på riktigt!

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

2 reaktioner till “På Koh Tao…igen!”

 1. Härligt grabbar. Skönt att läsa att också ni fryser när det är blygsamma 30 grader. Kan inte vara lätt…

  Idag blir det granholmenpremiär i det vackra solskenet. Här är det minsann 12 grader så man kanske ska ha shorts?
  Ha det skoj i bangkok och lita fullständigt på tuk-tukförarna. Dom är alltid ärliga, hittar alltid och är alltid billiga. :-)
  Om man ändå vill gå, så gå mot trafiken på trottoaren så slipper ni bli anfallna av dom dårarna.

  Ciao!

 2. Våren är här, det var sol och varmt när vi åkte till Granholmen och kallt och regnigt när vi åkte hem så allt är i sin ordning. Vädergudarna lovar dock 15 grader på påskafton och det är ju aldrig fel. :)

  Hoppas ni har det bra!
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *