Vi gillar Koh Phangan

Efter några dagar på Longtail Beach Resort bestämde vi oss för att åka vidare. Sagt och gjort, vi tog en taxi till Bottle Beach som är en av de mest avlägsna stränderna på ön. Man åker inte helt enkelt dit själv, det är antingen longtail-taxi eller fyrhjulsdriven jeep som gäller. Vi började såklart med att åka och reka med mopparna men det var helt enkelt för brant.

Väl där insåg vi hur lugnt det verkligen är på ön, det var lite folk på stranden och på kvällarna var det i princip bara ett ställe att hänga på. De visade film och körde lite trubadur innan filmen. Han som sjöng kallades The King och var väldigt influerad av Bob Marley.

Vi var där två-tre dar innan vi beslöt oss för att dra vidare. Grejen var bara att vi var tvungna att åka tillbaka och hämta mopparna på Longtail eftersom de stod kvar där. Men för att spara de 600 baht det kostade med taxin så gick vi den här gången istället. Det var en promenad som började med en skvätt regn, uppförsbacke, stekande sol och mer uppförsbacke. Vi gick såklart i flipp-flopps. Gissniningsvis gick vi 5-7km och vi var tillbaka på Longtail vid lunchtid.

Tanken var att vi skulle äta lunch, hoppa på mopparna och åka till Tongsala för att dagen efter ta oss till Koh Samui. Men efter ett samtal med ägarna av Longtail Beach Resort slutade det med att vi nu är ”vip”-gäster med all-inclusive, även boendet. Så nu både bor vi och äter gratis! Eller…ja, vi måste jobba lite för det också :) Mer om detta senare…

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

2 reaktioner till “Vi gillar Koh Phangan”

  1. Sweet! Se det som ett tecken boys. Skippa samui för det finns ingenting bra där förutom en flygplats.
    Ska bli intressant att få reda på vad ni måste jobba med för att få bo där.

    Kan ni inte skicka hem lite värme??? Det snöar nu igen damn it!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *