Koh Phangan – En trevlig ö

Ja det har varit lite dåligt med inlägg på sista tiden och det beror på flera saker:
•    Det är varmt och skönt
•    Vi är lata
•    …


Men nu fixar det sig med ett inlägg som bara de mest hängivna läsarna kommer att orka läsa. Nu är vi nämligen lämnat Koh Tao och är på Koh Phangan vid en strand som heter ”Ao Thong Pan Yai”. Vi bor i en liten bungalow (Long Tail Resort) en sisådär 30m från stranden. Ja, jag vet vad ni tänker, det är ju lite i längsta laget; men vi kan leva med det då vi fick det billigt plus att vi dessutom har tillgång till internet från rummet! Vilket förklarar längden på detta inlägg.

De senaste dagarna har vi utforskat Koh Phangan. Tog lyxbåt från Koh Tao (kostade 85 kr istället för 75 kr…) som tog oss hit på en timme. Framme vid Tongsala irrade vi omkring en liten stund sen hyrde vi var sin ”moped” (det är 125:or så i Sverige kallas de lätta motorcyklar) och drog iväg.

Det är ett väldigt skönt sätt att utforksa en ö på. Vägarna är för det mesta bra, iallafall om man jämför med Koh Tao. Vilket i sin tur egentligen bara betyder att det faktiskt finns många vägar som är asfalterade och områdena med oväntade hål och ojämheter inte kommer så ofta. Men iallafall. Det är väldigt kul och skönt att bara glida omkring och stanna lite här och var.

För någon dag sen bestämde vi oss för att ta oss upp på en viewpoint. Och varför då inte den högsta toppen på 627m? Khao Ra hette den vilket direkt fick mig att tänka på Indiana Jones av någon anledning.

I flip-flops och utan någon egentlig aning om vägen drog vi iväg.  Men hur svårt kunde det vara? Inte så värst svårt, fast väldigt svettigt visade det sig. Väl uppe på toppen träffade vi inte på Indiana Jones men däremot tysken Wulfgang, och han hade minsann schyssta skor, en ryggsäck med lite förnödenheter och en hund som sällskap. Han skrattade lite åt våra ”skor” och vi pratade en liten stund och gick sedan ner tillsammans (jaha…man kanske blir sugen på att äta nått när man kämpar på uppåt i 35 gradig värme i någon timme?). På vägen ner träffade vi på ett gäng thailändare på väg uppåt och de hade minsann också flip-flops på sig vilket fick vårt val av skodon att kännas mycket mycket bättre av någon anledning :) Vi är nu certifierade ”flip-flops”-masters by the way 😉

Vi spenderade sedan två dagar på Koh Phangans livligaste strand, nämligen den strand där ”Full Moon party” hålls varje månad, Haad Rin Nok. Här är det en hel del människor men ändå väldigt lugnt. Det är väldigt lugnt överhuvudtaget på ön, ofta när vi åkt omkring har vi varit nästan helt ensamma. Imorse gick jag upp jättetidigt (08.00) och gick ner till stranden, den var helt öde, såg bara ett par thailändare som jobbade lite längre upp. Hade hela stranden för mig själv, nice nice ☺

Vi stannar nog på den här stranden ett tag för att sedan hoppa på våra fina mopeder och glida vidare runt ön. Resan just nu är mest charter-semester. Inget krångel, bara ta det lugnt och skönt.

En guldstjärna till den som orkat läsa hela inlägget! Om du bara bläddrat ner hit till slutet är det helt ok, det finns fina bilder att titta på ☺

Ha det bäst allihopa!

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

16 reaktioner till “Koh Phangan – En trevlig ö”

 1. ja må han leva, ja må han leva, ja må han leva uti hundrade år, ja visst ska han, leva ja visst ska han leva, ja visst ska han leva uti hundrade ååååååår….ett fyrfaldigt leve för berra han leve hipp hipp
  HURRA
  HURRA
  HURRA
  HURRRRAAAAAAAAA

  så…grattis, glöm inte önska dig nått innan du blåser ut ljusen bara.

  sjyssta bilder, mer sånt!! . Hoppas födelsedagen blir nice, kan väl inte gå så himla fel därborta iof=). Ajuste
  Gå in på skype om du kan lite senare, pappa försöker få tag i dig tror jag=), och grattis än en gång.

  Peace//mauro

 2. Tack tack Mauro och Diana för den fina sånginsatsen! Har ätit god mat och tittat på eldshow idag:)

  Kul att ni gillar bilderna! Ska försöka få upp fler nu när vi har bra internet :)

 3. Jag har hört fåglar som kvittrar… I går fotade jag lite brädhoppare i en hyffsat slaskig hammarbybacke. Två veckor kvar till alperna.

  Hur går det för de kramiga små förresten? De ser ut att behöva lite hjälp med sin blogg…

 4. Grattis på födelsedagen!!!!! Hoppas att du njuter av det lilla present du fick ( om inte Lellky har glömt den).
  Un gran beso y muchos abrazos de tu mami que mucho te quiere y recuerda.

 5. Najs grabbar!

  Åk för h-vete inte moppe till Thong Nai Pan Yai bara om ni inte tänkte begå självmord.
  Härligt att få lite sköna livstecken, önskar jag vore där…

 6. John, vi önskar också att du var här. Faktum är att vi önskar att de flesta vi känner vore här. Men vi ser fram emot att alla kommer på vårt födelsedagskalas… 😉

 7. Ni är ju inte kloka… Billiga bucket där ni är nu. 180 baht och gratis is?
  Och så finns det feta krabbor i vattnet som man kan skita knäck på när man kliver på dom.
  Ser ut precis som blad…

  Hälsningar från det 2 grader ”varma” och mörka svedala…

 8. Härligt att se bilder och läsa om ”vardagen” på varmare breddgrader när det är kallt ini märgen här hemma…

 9. Sena killarna.

  Ni verkar ha det fin fint, roligt :)

  Snart kommer jag tillbaka, tjohooooo!

  Ska bli så himla skönt o komma hem till thailand igen, tjohoo.

  ses snart

  nicklas

 10. Roberto soy tia Veronica de antofa…hermana desu Papa .Como esta hijo hermosisimo su viaje he estado disfrutando de los bellos paisajes Te felicito Roberto y me siento muy orgullosa de usted un saludo grande y muchos cariños cuidese mucho y que siga disfrutando de su viaje y aprendiendo de nuevas culturas Y tambien un saludo para sus amigos de viaje. Chaooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 11. Hola Tia! Que divertido que te gustan los paisajes. Muchas gracias por el saludo, luego voy a poner mas fotos :) Todo esta bien. Saludos a todos y un abrazo grande! Chao :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *