Att andas under vatten

Det är en härlig känsla att sjunka ner under vattnet och känna sig helt viktlös. Känslan av att andas under vattnet är underbar. Tyngden från utrustningen försvinner och man får total rörelsefrihet. När man står på land eller i båten däremot så får man får en inblick i hur en sköldpadda måste känna sig på land…allt är bara jobbigt. Men så fort man kommer under ytan blir allt bra.

Jag gjorde en ”tune-up” först eftersom jag inte dykt på ett tag. Det var inga problem, bara att ta det lugnt och göra som divemastern gjorde. Gjorde två dyk. Det första var mest att visa på alla ”skills” man måste kunna, som att ta av sig masken och sätta på den igen och tömma den på luft under vattnet. Andra dyket var ett rent ”fun-dive” vilket är, precis som det låter, bara ett roligt dyk där man följer efter en divemaster och ser vad för kul man hittar ☺ Ska bli riktigt kul att ta med sig kameran ner sen.

Lellky är precis klar med sin ”Open water”. Efter det ska vi göra ”Advance”-kursen tillsammans. Ska bli spännande att dyka ner till 30 m ☺ Vi dyker med ”Scuba junction” vilket även Nicklas gjorde. Mycket trevligt folk!

Emma kom hit till ön för någon dag sedan och vi har umgåtts en del. Vi försökte kolla på en film på Choppers men vi gav upp ganska snabbt då vi märkte att båda höll på att somna…det tar på krafterna att dyka och ligga på stranden. Imorgon ska vi nog ut och snorkla lite…man behöver trots allt inte dyka för att se hajar här.

Hörde att det gick hur bra som helst på ESS-sprint för BRSS. Riktigt kul!

Ha de bäst till nästa gång!

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

4 reaktioner till “Att andas under vatten”

  1. Välkommen i klubben Lellky! :-)

    Jag funderar just på vid vilken ålder min systerdotter ska få börja dyka… (jaja, jag vet att det är 10 år) hon kan iaf stoppa huvudet under vattnet nu vid fem månaders ålder. Var och badade med henne förra veckan :-)

  2. HOLA ROBERTO COMO ESTAS.SOY TIA VERONICA .UN GRAN SALUDO PARA TI CON MUCHO CARIÑO.CUIDESE MUCHO PARA QUE SIGA ESE LARGO RECORRIDO QUE ESTA EMPRENDIENDO LE DESEO MUCHO EXITO JUNTO A SUS AMIGOS .HE DISFRUTADO MUCHO DE ESOS HERMOSOS PAISAJES QUE USTEDES ESTAN VISITANDO. MUCHA SUERTE TE QUIERE TIA VERO ANTOFAGASTA CHILE.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *