Tredje dagen i paradiset

Hej!

Här kommer en liten rapport från oss på Koh Tao. Shit vad mycket roliga saker det finns att göra. Mycket roligare än att sitta och blogga hela dagarna 😉 Men eftersom alla andra som rest (ingen nämnd John) har varit så usla på det så ska vi rapportera så ofta vi kan. Nu är klockan mitt i natten och jag sitter i vår bungalow och skriver i sängen. Roberto små-vilar lite, han har varit lite krasslig idag men det är inget allvarligt. Våra magar håller på att anpassa sig verkar det som och den thailändska maten (som smakar fantastiskt i munnen) är verkligen ett mandomsprov för resten av kroppen.

Igår var vi duktiga och gick upp med tuppen klockan nio och Lillebror Nicklas kom förbi och tog med oss till Coffee Boat för lite frukost. Coffee Boat är ett litet hak som ligger precis vid vårt bungalow-komplex och de serverar frukost, lunch och middag.

Efter frukosten hyrde jag och Roberto varsin moppe och Nicklas tog med oss på ”safari”. Vägarna här på ön är helt fantastiska! På vissa ställen är det så brant så man får bogsera upp moppen med helikopter. Min moped hade en ovana att få motorstopp stup i kvarten pga dålig tomgång och Robertos hade ganska dåliga bromsar. Men men vi körde så det rök ändå. Efter någon timme hade vi kört runt lite och hamnat på lite olika ställen. Ett ställe var hur fint som helst: ägaren som kom från Burma berättade att det bara hade funnits i tio månader. Det var hur idylliskt som helst med små broar och gångar nedför en sluttning i djungeln. Där stannade vi och tog varsin lemon shake. Precis vad man behöver i 30-gradig värme.

När vi var tillbaka på Sairee så åt vi lunch på Blue Wind. Jag är helt frälst i (riktig) thaimat nu :) Vi packade om väskorna (med andra ord: vi bytte ut kameraväskorna mot ryggsäckarna) och tog med oss lill-kameran med undervattenhuset och badgrejerna. Nicklas fixade snorkelutrustning på dyk-klubben. Sen tog vi mopparna till Shark Bay. Shark Bay antyder ju att där finns haj och mycket riktigt så såg vi flera hajar ute på ca fem meters djup. Det var HELT FANTASTISKT! Nicklas har dykt här på Koh Tao i fyra månader och sett massor av fiskar och annat i vattnet men inte någon havssköldpadda och vad passar då bättre på vår premiärtur än att en havssköldpadda kommer simmandes. Behöver jag skriva att det var helt fantastiskt? Galet vad häftigt att se med egna ögon. Man kan inte föreställa sig förrän man sett sånt själv. Tyvärr tog batterierna slut i kameran just då, men vi hoppas på fler sköldpaddor.

Efter snorkelturen tog vi vägen förbi Sunset view (en utkiksplats med en liten bar). Däruppe satt vi och mös en stund med varsin white russian (nej Roberto drack inte drink han tog en cola -för övrigt verkar det vara fel på Roberto för han har inte druckit te sedan vi åkte hemifrån) innan vi begav oss hem för dusch och middag. Tror vi åt på Coffee Boat då. På kvällen blev det lite film på Choppers och Roberto gick hem lite före mig och bror så vi tog en öl på stranden och sedan gick vi hem var för sig. Jag åt en thailändsk pannkaka med banan och nötcreme på. Galet gott är det och väldigt sött. Tandkräm går åt som smör i solsken.

Idag blev det lite sovmorgon och sen frukost. Jag åt en kycklingbagett med coffee shake och orange shake. Vem var det som sa att det inte fanns kaffe i Thailand? -Det finns ju coffee shake! 😉 Roberto var lite krasslig så jag och Nicklas drog till hamnen (Mae Haad) och shoppade lite. Det har ju inte jag gjort på sådär ett par år och nu när priserna var i baht så var det skitkul. Man handlar lixom det man vill ha och skiter i vad det kostar.

Ett par saker att tänka på om man åker hit:

• ta inte med någon mingvas, de kastar av väskorna från båten så den skulle nog bara gå sönder.

• man behöver faktiskt inte inte ta med någonting. Allt finns här, speciellt coffee shake. Man kan i princip åka hit naken med ett visa-kort.

• solen är jättenära, bara några meter faktiskt. Så solskyddsfaktor betong är att rekommendera (jag har faktiskt inte bränt mig än tack-och-lov).

• man blir kär. Tror inte jag skulle klara av att åka härifrån efter bara en-två veckor.

Just det -vi har inte hittat Gösta.

Ha det bra där hemma allihopa!

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
  • Into the Wild
  • Babel
  • The Bucket List
  • Motorcycle diaries
  • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
  • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

5 reaktioner till “Tredje dagen i paradiset”

  1. Nu har jag läst allt. Kuuuul!! Hoppas att Roberto mår bättre nu så han också kan njuta av allt du berättar.
    Många krammar.

  2. Roberto soy la tia veronica de chile un saludo grande para ti y tus amigos estoy maravillada con los hermosos paisajes y fotos me siento orgullosa de mi sobrino mil felicidades para ti y tus amigos Te quiere mucho TIA VERO envia mas fotos. Chaoooooooooooooooooooo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *